31 May 2015

ဖရံုသီးပူတင္း




ဖရံုသီးပူတင္းအတြက္ဦးစြာပထမ ဖရံုသီးႏုႏုတလံုးကို ေရ ေဆးသန္႔စင္ပါ။ပံုမွာပါတဲ့အတိုင္းဓားခ်ြန္ခ်ြန္နဲ႔အရာေပးၿပီးအိုးပံုစံေလးလွီးထုတ္ပါ ။အဆင္မေျပလည္းအကြင္းလိုက္လွီးလိုက္လို႔ရပါတယ္။ ၿပီးလ်ွင္အတြင္းမွအသားမ်ားအေစ့မ်ားကိုဇြန္းျဖင့္ေကာ္ထုတ္သန္႔႔စင္လိုက္ပါ။ဖရံုသီးအိုးေလးအဆင္သင့္ၿပီဆိုပါကေရေႏြးအိုးေပါင္းဖို႔အဆင္သင့္တည္ထားလို႔ရပါၿပီ။အတြင္းမွာထည့္ဖို႔ပူတင္းအတြက္ျပင္ဆင္ပါ့မယ္။
မိမိျပဳလုပ္မဲ့ဖရံုသီးအိုးအ႐ြယ္ကို ၾကည့္ၿပီးပူတင္းအခ်ိဳးကိုခ်ိန္ဆပါ။
ပူတင္းအတြက္လိုအပ္ပစၥည္း
***************
နို႔စိမ္း - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ -၂လံုး
သၾကား -၂ဇြန္း (အခ်ိဳ ႀကိဳက္ရင္ ပို ထည့္ပါ)စားပြဲတင္ဇြန္း
ပ်ားရည္ - ၁ဇြန္း
(၁)အိုးတခုတြင္ နို႔စိမ္း၊သၾကား၊ပ်ားရည္ထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။ ၾကက္ဥကိုေခါက္ထားပါ ။
(၂)အပူေပးထားေသာနို႔စိမ္းဆူပြက္စရာမလိုပါ။ပူၿပီးသၾကားေပ်ာ္ပါကေခါက္ထားေသာၾကက္ဥကိုေျဖးေျဖးခ်င္းထည့္ကာအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။နို႔နွင့္ၾကက္ဥတသားထည္းျဖစ္ပါကဇကာတခုျဖင့္စစ္ထုတ္လိုက္ပါ ။နို႔တအားပူလ်ွင္ၾကက္ဥက်က္ၿပီးအဖတ္မ်ားျဖစ္ တတ္ပါတယ္။ (၃)စစ္ၿပီးသားပူတင္းရည္ကိုအဆင္သင့္လုပ္ထားေသာဖရံုသီးအိုးေလးထည္းထည့္ၿပီးအဖံုးျပန္ဖံုးထားပါ။ (၄)ေရဆူတည္ထားေသာေပါင္းအိုးတြင္ဖရံုသီးေအာက္ေျခၿငိမ္ေအာင္ပန္းကန္တခုခံၿပီးေပါင္းပါ။ဖရံုသီးအ႐ြယ္ေပၚမူတည္ၿပီးေပါင္းခ်ိန္ၾကာျမင့္ပါမယ္။ခုလုပ္ထားေသာအ႐ြယ္ကိုတနာရီေပါင္းရပါတယ္။နာရီဝက္တခါေလာက္ဖရံုသီးအိုးေလးဖြင့္ၾကည့္ကာပူတင္းသားက်က္မက်က္ၾကည့္ပါ။ (၅)အလယ္တည့္တည့္ကိုဖိၾကည့္ၿပီးမာခဲလာလ်ွင္မီးဖိုမွခ်ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္ထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ။ (၆)လံုးဝေအးမွသာလ်ွင္ထုတ္ယူၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္နိုင္ပါ
ၿပီ ။အရသာပူတင္းခ်ိဳခ်ိဳေအးေအးနဲ႔ဖရံုစိမ့္စိမ့္တြဲဖက္ၿပီးစားရတာထူးကဲတဲ့အရသာပါ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...