13 September 2017

တိုဖူးေျခာက္ခ်က္

တိုဖူးေျခာက္ခ်က္
႐ွမ္းျပည္ေဒသထြက္အစားအစာတခုျဖစ္တဲ့တိုဖူးေျခာက္ကိုအေတာ္မ်ားမ်ားစားဖူးၾကမွာပါ။မ်ားေသာအားျဖင့္ေၾကာ္စားေလ့႐ွိၿပီးသားေရစာအျဖစ္လည္းစားၾကပါတယ္။တိုဖူးေျခာက္ကိုေၾကာ္စားတာအျပင္ခ်က္စားႏိုင္သလိုဟင္းရည္တခြက္အျဖစ္လည္းလုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။အခုတိုဖူးေျခာက္ခ်က္သက္သတ္လြတ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
တ္ိုဖူးေျခာက္ - ၁၀၀ ဂရမ္ (၂ခ်ပ္)
ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅လံုး
င႐ုတ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
နႏြင္း - အနည္းငယ္
အေရာင္တင္ - အနည္းငယ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲဇြန္း
နံနံပင္ - ၃ပင္
ဆီ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.တိုဖူးေျခာက္ကိုမခ်က္ခင္တနာရီခန္႔ႀကိဳၿပီးေရေႏြးျဖင့္စိမ္ထားပါ။
2.ၾကက္သြန္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။င႐ုတ္သီးစိမ္းျခမ္းထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္ထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးထဲတြင္ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ၿပီးနႏြင္းအေရာင္တင္ထည့္ပါ။အေရာင္ဝင္းလာပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကိုထည့္ပါ။
4.ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းပါကေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီးတည္ထားပါ။
5.ဟင္းအႏွစ္ေၾကပါကေရစိမ္ထားေသာတိုဖူးေျခာက္ကိုေသးေသးညပ္ထည့္ပါ။ဆားႏွင့္ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးၿပီးတိုဖူးေျခာက္အိေအာင္တည္ပါ။
6.တိုဖူးေျခာက္အိလာပါကအပ်စ္အက်ဲလိုသလိုျပဳျပင္ကာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးင႐ုတ္သီးစိမ္းနံနံပင္အုပ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါႁပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...