12 September 2017

ယိုးဒယားေဆးငံုးဥသုပ္


 ေဆးဘဲဥငံုးဥကိုပံုစံမ်ိဳးစံုလုပ္စားၾကတဲ့ထဲကယိုးဒယားပံုစံသုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။အစာေျပအျဖစ္စားႏိုင္သလိုဟင္းတခြက္အေနနဲ႔လည္းတည္ခင္းႏိူင္ပါတယ္။ေနရာအေတာ္မ်ားမ်ားမွာေတာ့ေဆးဘဲဥသာေတြ႔ရမ်ားၿပီး႐ွမ္းျပည္မွာေဆးငံုးဥေလးေတြ႔ေတာ့အထူးအဆန္းမို႔ဝယ္လာခဲ့ၿပီးသုပ္စားျဖစ္တာေလးပါ။
သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေဆးဘဲဥ/ငံုးဥ - ၃လံုး/၁၀လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး- တစ္လံုး
ၾကက္သြန္မိတ္ - နွစ္ပင္
တရုပ္နံနံ - နွစ္ပင္
ငရုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ေျမာင္း ႀကီးႀကီး
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သံပုရာရည္ - တစ္ဇြန္း
အခ်ိဳမႈန္႔သၾကားအေရာ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
**********
(၁)ဦးစြာေဆးဘဲဥသို႔မဟုတ္ငံုးဥကိုေရစိမ္ၿပီးအျပင္ခြံမ်ားကိုေဆးၿပီးခြာထားပါ။ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူတြင္၅မိနစ္မွဆယ္မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ထားပါ။
(၂)ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမွၾကက္သြန္နီပါးပါးလီွးၾကက္သြန္မိတ္တရုပ္နံနံကိုလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။ငရုပ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴႏုတ္ႏုတ္စိပ္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေျမာင္းလီွးျဖတ္ထားျပီးအားလံုးကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ထားပါ။  (၄)ျပင္ဆင္လွီးျဖတ္ထားသည္တို႔ကိုအိုးထည္းထည့္ၿျပင္ဆင္လွီးျဖတ္ထားသည္တို႔ကိုအိုးရာရည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ။အရသာခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ရပါကပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။အေရာင္အနည္းငယ္လိုခ်င္ပါကခ်ီလီေဆာ့ထည့္ႏိုင္ပါသည္။❀အသုပ္မ်ားသုပ္လ်ွင္သံပုရာရည္ကိုေနာက္ဆံုးမွထည့္ရန္။
.............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...