Steamed Fish in Banana Leave
ငါးေပါင္းနည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိတဲ့ထဲကယိုးဒယားစတိုင္ငါးေပါင္းနည္းတမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။အရသာတမူထူးျခားၿပီးအဆာေျပစာျဖစ္ေစဟင္းအျဖစ္ျဖစ္ေစတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ငါး(ကကတစ္) - ၅၀၀ ဂရမ္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္
ယိုးဒယားဟင္းခ်က္အႏွစ္ - ႏွစ္ဇြန္း
#RedCurryPaste
သံပုရာသီး - တျခမ္း
အုန္းႏို႔အပ်စ္- ႏွစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ထိုင္းပင္စိမ္း(#SweetBasil) - လက္တဆုပ္
ၾကက္သြန္မိတ္- အလွဆင္ရန္
ငွက္ေပ်ာဖက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.မိမိႏွစ္သက္ရာငါးအေကာင္လိုက္ျဖစ္ေစအသားလႊာၿပီးျဖစ္ေစအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ကကတစ္ငါးအသားလႊာၿပီးသားကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊ပဲငံျပာရည္၊ဟင္းခ်က္အႏွစ္၊အုန္းႏို႔၊နံနံပင္ေသးေသးစိတ္သံပုရာရည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ထားပါ။
2.ငွက္ေပ်ာဖက္ကိုအပူေပးၿပီးေပ်ာ့ေအာင္ျပဳလုပ္ကာယိုးဒယားပင္စိမ္းအနည္းငယ္ကိုဖက္ေပၚခင္းပါ။ၿပီးလ်ွင္ငါးကိုတင္ကာေသခ်ာစြာထုပ္ၿပီးသြားၾကားထိုးတံျဖင့္ထိုးၿပီးပိတ္ပါ။
4.အားလံုးထုပ္ၿပီးပါကေပါင္းအိုးျဖင့္ေရတည္ထားပါ။ေရဆူပြက္လ်ွင္ထုပ္ထားသည့္ငါးေပါင္းထုပ္မ်ားကိုတင္ၿပီးမိနစ္၂၀ခန္႔ေပါင္းပါ။
5.အခ်ိန္ျပည့္ပါကငါးအသားက်က္မက်က္စစ္ၾကည့္ၿပီးၾကက္သြန္မိတ္မ်ွင္မ်ွင္လွီးထားသည္ျဖင့္အေပၚမွအလွဆင္ေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀ဟင္းခ်က္အႏွစ္အသင့္မ႐ွိပါကင႐ုတ္သီးအနီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ၾကက္သြန္နီ၊စပါးလင္ေ႐ွာက္ခါးရြက္ႏွင့္နႏြင္းတက္အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးႀကိတ္၍ငါးနယ္သည့္ထဲထည့္နယ္ၿပီးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
❀ထုပ္ၿပီးသားငါးထုပ္ေလးမ်ားကိုမေပါင္းဘဲအိုးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္လူးၿပီးအထုပ္လိုက္ကင္ေပးႏိုင္သလိုႏွစ္သက္ရာမီးဖိုovenျဖင့္လည္းကင္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
ငါးေပါင္းနည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိတဲ့ထဲကယိုးဒယားစတိုင္ငါးေပါင္းနည္းတမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။အရသာတမူထူးျခားၿပီးအဆာေျပစာျဖစ္ေစဟင္းအျဖစ္ျဖစ္ေစတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ငါး(ကကတစ္) - ၅၀၀ ဂရမ္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္
ယိုးဒယားဟင္းခ်က္အႏွစ္ - ႏွစ္ဇြန္း
#RedCurryPaste
သံပုရာသီး - တျခမ္း
အုန္းႏို႔အပ်စ္- ႏွစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ထိုင္းပင္စိမ္း(#SweetBasil) - လက္တဆုပ္
ၾကက္သြန္မိတ္- အလွဆင္ရန္
ငွက္ေပ်ာဖက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.မိမိႏွစ္သက္ရာငါးအေကာင္လိုက္ျဖစ္ေစအသားလႊာၿပီးျဖစ္ေစအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ကကတစ္ငါးအသားလႊာၿပီးသားကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊ပဲငံျပာရည္၊ဟင္းခ်က္အႏွစ္၊အုန္းႏို႔၊နံနံပင္ေသးေသးစိတ္သံပုရာရည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ထားပါ။
2.ငွက္ေပ်ာဖက္ကိုအပူေပးၿပီးေပ်ာ့ေအာင္ျပဳလုပ္ကာယိုးဒယားပင္စိမ္းအနည္းငယ္ကိုဖက္ေပၚခင္းပါ။ၿပီးလ်ွင္ငါးကိုတင္ကာေသခ်ာစြာထုပ္ၿပီးသြားၾကားထိုးတံျဖင့္ထိုးၿပီးပိတ္ပါ။
4.အားလံုးထုပ္ၿပီးပါကေပါင္းအိုးျဖင့္ေရတည္ထားပါ။ေရဆူပြက္လ်ွင္ထုပ္ထားသည့္ငါးေပါင္းထုပ္မ်ားကိုတင္ၿပီးမိနစ္၂၀ခန္႔ေပါင္းပါ။
5.အခ်ိန္ျပည့္ပါကငါးအသားက်က္မက်က္စစ္ၾကည့္ၿပီးၾကက္သြန္မိတ္မ်ွင္မ်ွင္လွီးထားသည္ျဖင့္အေပၚမွအလွဆင္ေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀ဟင္းခ်က္အႏွစ္အသင့္မ႐ွိပါကင႐ုတ္သီးအနီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ၾကက္သြန္နီ၊စပါးလင္ေ႐ွာက္ခါးရြက္ႏွင့္နႏြင္းတက္အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးႀကိတ္၍ငါးနယ္သည့္ထဲထည့္နယ္ၿပီးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
❀ထုပ္ၿပီးသားငါးထုပ္ေလးမ်ားကိုမေပါင္းဘဲအိုးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္လူးၿပီးအထုပ္လိုက္ကင္ေပးႏိုင္သလိုႏွစ္သက္ရာမီးဖိုovenျဖင့္လည္းကင္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
No comments:
Post a Comment