ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဂ်ဳးျမစ္ - ၃စည္း
မန္က်ည္းမွည့္ - အနည္းငယ္
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - နွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ - သံုးဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ငရုပ္သီးေထာင္းေၾကာ္ - အနည္းငယ္
ေျမပဲေထာင္း - ၂ဇြန္း
ႏွမ္းေထာင္း - တစ္ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ - တလံုး (optional)
နံနံပင္ -အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဂ်ဴးျမစ္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႔ဆီျဖတ္ကာနႏြင္းႏွင့္မန္က်ည္းမွည့္ထည့္ၿပီးျပဳတ္ေပးပါ။
2.ျပဳတ္ၿပီးဆယ္ယူကာေရစစ္ထားပါ။
3.ၿပီးလ်ွင္ပါဝင္ေသာပစၥည္းအားလံုးထည့္ၿပီးနယ္ကာအရသာအေပါ့အငန္ျမည္းၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
..................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
12 September 2017
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment