တာ႐ွည္အထားခံၿပီးအေဝးပို႔ခ်င္သူမ်ားအတြက္အဆင္ေျပအႀကိဳက္ေတြ႔ေစမဲ့ပဲပုတ္ေစ့အစပ္ေၾကာ္ေလးျဖစ္ပါတယ္။မ်ားေသာအားျဖင့္႐ွမ္းပဲပုတ္အေျ ခာက္ကိုေၾကာ္ၾကတာမ်ားေပမဲ့အစိုကိုလည္းအခုလိုပံုစံတမ်ိဳးနဲ႔ေၾကာ္စားႏိုင္ပါတယ္။အန႔ံအရသာလည္းမတူဘဲထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ဟင္းရံတခြက္လည္းျဖစ္ပါတယ္။ဆိုဖီယာတို႔လိုအေဝးေ ရာက္ေနသူေတြအတြက္ေတာ့မ႐ွိမျဖစ္ေဆာင္ထားတတ္တဲ့အေၾကာ္တမ်ိဳးလည္းျဖစ္ပါေသးတယ္။အေဝးေရာက္ေနတဲ့မိသားစုေမာင္ႏွမမ်ားအတြက္ျပဳလုပ္ေပးႏိုင္သလိုေန႔စဥ္အလုပ္တဖက္နဲ႔ခ်က္ရျပဳတ္ရအခ်ိန္မေပးႏိုင္သူမ်ားလည္းတခါေၾကာ္ၿပီးပုလင္းနဲ႔ထည့္သိမ္းထားႏိုင္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
႐ွမ္းပဲပုတ္ေစ့ - ၄၀၀ ဂရမ္
င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ - ၃ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္ (လိုအပ္က)
ဆီ - တစ္ပန္းကန္
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ (optional)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.အိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးပဲပုတ္ေစ့ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။အရသာကိုျမည္းၾကည့္ၿပီးလိုအပ္မွသာထည့္ပါယအခ်ိဳ႕ပဲပုတ္ေစ့မွာဆားထည့္ၿပီးသားျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။
2.မီးေအးေအးျဖင့္တျဖည္းျဖည္းႂကြပ္လာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။
3.ရခါနီးတြင္င႐ုတ္သီးၾကမ္းမႈန္႔ထည့္ေၾကာ္ပါ။ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေရာလိုပါကေရာၿပိးသမေအာင္ေမြေပးကာမီးပိတ္ဆီစစ္အေအးခံထားပါ။
4.ဆီစစ္ၿပီးေအးသြားလ်ွင္သန္႔႐ွင္းေျခာက္ေသြ႔ေသာပုလင္းတြင္ထည့္ၿပီးသိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါၿပီ။
5.အခ်ဥ္ဟင္းအရြက္ေၾကာ္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀အခ်ဥ္ေဖာက္ၿပီးသားပဲပုတ္ေစ့ကိုေစ်းမွဝယ္ယူႏိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment