Spring Roll / Samusa Sheet
ဆမူစာပလပ္လို႔ေခၚတဲ့ဆမူစာဖက္ရြက္ျပဳလုပ္နည္းျဖစ္ပါတယ္။ဆိုဖီယာကငယ္စဥ္ကတည္းကေန႔ စဥ္ျမင္ေတြ႕ေနရလို႔မ်က္စိအျမင္ဝေနတဲ့ဒီျပဳလုပ္နည္းေလးကိုေတာ့ကိုယ္တိုင္ပထမဆံုးအႀကိမ္စမ္းလုပ္ၾကည့္ုျဖစ္တဲ့ပလပ္ဘဲျဖစ္တယ္။ငယ္ငယ္ကေတာ့ဆိုင္မွာမုန္႔ဆရာေတြလုပ္တာျမင္ဖူးေနက်ေပါ့ေနာ္။ဘာလို႔ဆိုပလပ္ခြာတဲ့အခ်ိန္အ ရမ္းၾကည့္ေကာင္းတယ္ထင္တာဘဲ။ဘာမွနားမလည္ခင္တည္းကညေနတိုင္းဆမူစာပလပ္လုပ္ခ်ိန္ဆိုတကူးတကရပ္ၾကည့္ျဖစ္တယ္။ဒီေန႔အဲ့ဒီျမင္ဆရာမုန္႔ဆရာဦးႀကီးေတြကိုသတိရမိပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္လို႔ရေနၿပီျဖစ္လို႔ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႔မေတြးမိခဲ့ဘူးေလ။သိလိုသူမ်ားအတြက္လုပ္နည္းေလးျပန္လည္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၁၅ခ်ပ္)
*********
ဂ်ံဳ (All Purpose Flour)- ၂၅၀ ဂရမ္ (၁၅က်ပ္သား)
ဆား - လၻက္ဇြန္း တဝက္
ေရ - ၁၄၀ ml
ဆီ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဦးစြာဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳႏွင့္ဆားထည့္ၿပီးသမေအာင္မြပါ။ၿပီးလ်ွင္ေရကိုေျဖးေျဖးဆီထည့္ၿပီးနယ္ေပးပါ။
2.ဂ်ံဳလံုးေခ်ာေမြ႔ပါကအဝတ္အုပ္ၿပီး၁၅မိနစ္ခန္ႏွပ္ထားပါ။
3.၁၅မိနစ္ႏွပ္ၿပီးသားဂ်ံဳကိုအညီအမ်ွ၅လံုးလံုးထားၿပီး၃လက္မအက်ယ္အဝိုင္းျဖန္႔ေပးပါ။
4.အားလံုးျဖန္႔ၿပီးပါကတခ်ပ္ကိုဆီလူးေပးၿပီးဂ်ံဳျဖဴးပါ။အေပၚမွေနာက္တခ်ပ္ထပ္ကာဆီလူးၿပီးဂ်ံဳျဖဴေပးပါ။ထိုနည္းအတိုင္းျပဳလုပ္ၿပီးေနာက္ဆံုးတခ်ပ္အုပ္ၿပီးပါကလိမ့္တုန္းျဖင့္သာသာျဖန္႔ေပးပါ။
5.မ်က္ႏွာျပင္အေပၚေအာက္ဂ်ံဳျဖဴးသည္ပီးျဖန္႔ပါ။လိုခ်င္ေသာအပါးရသည္ထိအေပၚေအာက္လွန္ေပးၿပီးျဖန္႔ပါ။အထူအပါးညီေအာင္ျဖန္႔ပါ။
6.ဤအဆင့္တြင္ပံုစံႏွစ္မ်ိဳးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ovenကိုအသံုးျပဳနည္းႏွင့္တာဝါးေခၚသံအထူအျပန္႔တြင္ျပဳလုပ္နည္းျဖစ္ပါတယ္။
7.တာဝါးသို႔မဟုတ္ဒယ္အျပန္႔ကိုအသံုးျပဳလိုပါကမိမိဒယ္အိုးအရြယ္ျဖင့္ခ်ိန္စၿပီးဂ်ံဳကိုျဖန္႔ထားပါ။
8.တာဝါးကိုအေနေတာ္အပူေပးထားပါ။ၿပီးလ်ွင္ျဖန့္ထားေသာဂ်ံဳအထပ္လိုက္ကိုတာဝါးေပၚတင္ၿပီးေျဖးညင္းစြာဖိၿပီးလွည့္ေပးပါ။
9.အေရာင္ေျပာင္းလာပါကတဖက္လွန္လိုက္ၿပီးအေပၚဆံုအလႊာကိုသာသာခြာယူေပးပါ။
10.ထိုနည္းအတိုင္းအေပၚဖက္ေအာက္ဖက္တလႊာဆီခြာေပးၿပီးအားလံုးခြာၿပီးပါကေသခ်ာညီညီထပ္ေပးၿပီးေဘးသားမ်ားကိုလွီးထုတ္ေပးပါ။
အနံ၃လက္မအလ်ား၉လက္မခြဲဆီတိုင္းၿပီးျဖတ္ေပးကာေလသလပ္ေျခာက္မသြားေစရန္အဝတ္ဖန္႔ဖန္႔ျဖင့္ထုပ္ၿပီးဆမူစာျပဳလုပ္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
11.ovenျဖင့္ျပဳလုပ္နည္းမွာပိုလြယ္ကူၿပီးအခ်ိန္ကုန္သက္သာတဲ့နည္းျဖစ္ပါတယ္။
12.ovenကို၁၈၀ဒီဂရီအပူေပးထားပါ။ျဖန္႔ထားေသာဂ်ံဳႏွင့္အရြယ္တူbakingpaper sheet ကိုေအာက္ခံထားၿပီးဘမ္းတခုတြင္တင္ကာ၁၀မိနစ္ခန္႔ovenတြင္အပူေပးပါ။
13.ဆယ္မိနစ္ျပည့္ပါကထုတ္ယူၿပီးဆမူစာပလပ္ကိုတလႊာဆီခြာေပးၿပီးအထက္ပါနည္းအတိုင္းျပဳလုပ္အသံုးျပဳႏိုင္ပါၿပီ။
❀ovenျဖင့္ျပဳလုပ္ေသာနည္းမွာသက္သာလြယ္ကူၿပီးအေပၚဆံုးတခ်ပ္မွာအပူေၾကာင့္အနည္းငယ္မာသြားသျဖင့္အသံုးျပဳ၍မရေတာ့ပါ။
❀မိမိျပဳလုပ္လိုေသာေကာ္ျပန့္ဆမူစာအရြယ္အလိုက္လိုသလိုလွီးျဖတ္ပါ။
.............
Sofia(04.11.2016)
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
13 September 2017
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment