1 June 2015

Peanut Candy


Peanut Candy ျပဳလုပ္ရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
သၾကား -  ၂၀၀ဂရမ္
ေျမပဲ - ၁၅၀ ဂရမ္
နွမ္း - ၅၀ဂရမ္
အုန္းသီးေျခာက္ - ၂၀ဂရမ္
သံပုရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ေရ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဆီ - လ႓က္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
(၁)Peanut Candy ထည့္မည့္ဘမ္းတြင္ဆီစိမ္စကၠဴခင္း ၿပီးနွမ္း တဇြန္း ကိုမ်က္နွာျပင္အနွ႔႔ံျဖဴးထားပါ။ နွမ္းတဇြန္းကိုအေပၚျဖဴးရန္ေဘးဖယ္ထားပါ။ေမြမည့္ဇြန္းကိုဆီလူးထားပါ။
(၂)ဖန္ပန္းကန္လံုးတခုတြင္သၾကား၊ေရ နွင့္သံပုရာရည္ကိုထည့္ၿပီး microwave တြင္ ၂မိနစ္ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ထုတ္ယူၿပီးပန္းကန္ကိုေစာင္းလွည့္ေပးၿပီးေနာက္ထပ္၁မိနစ္ခြဲခန္႔caramelအေရာင္နီလာသည္ထိထည့္ပါ။ microwave မသံုးဘဲမီးဖိုတြင္လည္းလုပ္နိုင္ပါတယ္။
(၃)caramel အေရာင္ရလ်ွင္ဖယ္ထုတ္ၿပီးသၾကားရည္ထည္းသို႔ ေျမပဲ၊နွမ္းနွင့္အုန္းသီး ဖတ္တို႔ထည့္ၿပီးခပ္ျမန္ျမန္ေမြေပးပါ။
(၄)သၾကားရည္နွင့္ေျမပဲနွမ္းတို႔သမေအာင္ေမြၿပီးပါကနွမ္းျဖဴးထားေသာဘမ္းထဲသို႔ထည့္ၿပီးမ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ဖိေပးပါ။ဖယ္ထားေသာနွမ္းကိုအေပၚမ်က္နွာျပင္တြင္ျဖဴးေပးၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔အေအးခံထားပါ။
(၅)ဆယ္မိနစ္ျပည့္ပါကခပ္ေႏြးေႏြးအေနထားတြင္ဘမ္းထည္းမွထုတ္ ယူၿပီးဓားကိုဆီလူးကာလိုသလိုလွီးျဖတ္ေပးပါ။ေအးသြားလ်ွင္ျဖတ္၍မရပါ။ျဖတ္ၿပီးသားအုန္းသီးနံွ႔ေမြးေမြးေျမပဲ ခ်ိဳခ်ဥ္ေလးမ်ားကိုလံုးဝေအးသည္ထိအေအးခံၿပီးေလလံုေသာဘူးတြင္သိမ္းဆည္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

1 comment:

  1. model ေျပာင္း eat ရတာေပါ့

    ReplyDelete

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...