အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
1 June 2015
Peanut Candy
Peanut Candy ျပဳလုပ္ရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
သၾကား - ၂၀၀ဂရမ္
ေျမပဲ - ၁၅၀ ဂရမ္
နွမ္း - ၅၀ဂရမ္
အုန္းသီးေျခာက္ - ၂၀ဂရမ္
သံပုရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ေရ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဆီ - လ႓က္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
(၁)Peanut Candy ထည့္မည့္ဘမ္းတြင္ဆီစိမ္စကၠဴခင္း ၿပီးနွမ္း တဇြန္း ကိုမ်က္နွာျပင္အနွ႔႔ံျဖဴးထားပါ။ နွမ္းတဇြန္းကိုအေပၚျဖဴးရန္ေဘးဖယ္ထားပါ။ေမြမည့္ဇြန္းကိုဆီလူးထားပါ။
(၂)ဖန္ပန္းကန္လံုးတခုတြင္သၾကား၊ေရ နွင့္သံပုရာရည္ကိုထည့္ၿပီး microwave တြင္ ၂မိနစ္ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ထုတ္ယူၿပီးပန္းကန္ကိုေစာင္းလွည့္ေပးၿပီးေနာက္ထပ္၁မိနစ္ခြဲခန္႔caramelအေရာင္နီလာသည္ထိထည့္ပါ။ microwave မသံုးဘဲမီးဖိုတြင္လည္းလုပ္နိုင္ပါတယ္။
(၃)caramel အေရာင္ရလ်ွင္ဖယ္ထုတ္ၿပီးသၾကားရည္ထည္းသို႔ ေျမပဲ၊နွမ္းနွင့္အုန္းသီး ဖတ္တို႔ထည့္ၿပီးခပ္ျမန္ျမန္ေမြေပးပါ။
(၄)သၾကားရည္နွင့္ေျမပဲနွမ္းတို႔သမေအာင္ေမြၿပီးပါကနွမ္းျဖဴးထားေသာဘမ္းထဲသို႔ထည့္ၿပီးမ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ဖိေပးပါ။ဖယ္ထားေသာနွမ္းကိုအေပၚမ်က္နွာျပင္တြင္ျဖဴးေပးၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔အေအးခံထားပါ။
(၅)ဆယ္မိနစ္ျပည့္ပါကခပ္ေႏြးေႏြးအေနထားတြင္ဘမ္းထည္းမွထုတ္ ယူၿပီးဓားကိုဆီလူးကာလိုသလိုလွီးျဖတ္ေပးပါ။ေအးသြားလ်ွင္ျဖတ္၍မရပါ။ျဖတ္ၿပီးသားအုန္းသီးနံွ႔ေမြးေမြးေျမပဲ ခ်ိဳခ်ဥ္ေလးမ်ားကိုလံုးဝေအးသည္ထိအေအးခံၿပီးေလလံုေသာဘူးတြင္သိမ္းဆည္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
model ေျပာင္း eat ရတာေပါ့
ReplyDelete