အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
1 June 2015
နန္ကထိုင္
ပါဝင္ပစၥည္းနည္းနည္းနဲ႔လုပ္ရလြယ္ကူၿပီးစားရတာလည္း အရသာ ရွိလို႔အိမ္ကလူႀကီးလူငယ္ကေလးအားလံုးနွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။အိမ္ရွင္မ မမ ညီမမ်ား အိမ္မွာေနရင္းတဖက္တလမ္းကဝင္ေငြေလးရွာခ်င္တယ္ဆုိရင္ျဖင့္လည္းစမ္းလုပ္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
Unsalted Butter ေထာပတ္ - ၁၂၀ ဂရမ္
Icing Sugar သၾကားမႈန္႔ - ၆၀ဂရမ္
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၂၄၀ ဂရမ္
ဆား - လ႓က္ဇြန္း ရွစ္ပံု တစ္ပံု
Baking Powder - လ႓က္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ဗီနီလာအနံ႔ - အနည္းငယ္
သို႔ (ဖာလာအမႈန္႔ နွင့္ ဇာတိဗိၺဳလ္သီးအမႈန္႔ )
သီဟို၌ေစ့ သို႔ နွစ္သက္ရာအေစ့တမ်ိဳး
(၁)ဇလံုတခုတြင္ေထာပတ္နွင့္သၾကားမႈန္႔ကိုထည့္ၿပီးေယာက္မျဖင့္ေခ်ာေမြ႕လာေအာင္ေမြေပးပါ။
(၂)ဗီနီလာအနံ႔ အနည္းငယ္သို႔ (ဖာလာအမႈန္႔ နွင့္ ဇာတိဗိၺဳလ္သီးအမႈန္႔ )ထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
(၃)ဂ်ံဳမႈန္႔ ၊ ဆားနွင့္ Baking powderကိုေရာၿပီးဇကာခ်ပါ။
(၄)ေထာပတ္အေရာထည္းသို႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွင္လက္ျဖင့္ေသခ်ာေခ်ာေမြ႕ဘာေအာင္နွယ္ေပးၿပီးပလပ္စတစ္ျဖင့္ထုတ္ကာမိနစ္၂၀ခန္႔နွပ္ထားပါ။
(၆)oven ကို ၁၇၀ဒီဂရီ အပူေပးထားပါ။
(၇)မိနစ္၂၀ျပည့္ပါကထုတ္ယူၿပီးမလံုးခင္ျပန္နွယ္ေပးပါ။ၿပီးလ်ွင္ တလံုးကို၂၀ဂရမ္ခ်ိန္ၿပီးလက္ထည္းတြင္ေျပာင္ေခ်ာလာသည္ထိလံုးေပးၿပီးဖုတ္မည့္ဘမ္းတြင္ဆီသုပ္စကၠဴခင္းၿပီးလက္ေလးလံုးျခားဆီတင္ေပးပါ။ (ဂ်ံဳလံုးအားလံုးသည္ေျပာင္ေခ်ာၿပီးအက္ရာမရွိရန္ဂရုျပဳပါ။ အက္ရာရွိပါကဖုတ္ထြက္လာလ်ွင္အက္ေၾကာင္းေပၚပါလိမ့္မည္။)
(၈)အထက္ပါအခ်ိဳးတြင္၁၅ခုထြက္ပါတယ္။အားလံုးလံုးၿပီးပါကမိမိနွစ္သက္ရာအေစ့တမ်ိဳးကိုေသးေသးဖဲ့ၿပီးဂ်ံဳလံုးတြင္နွစ္ရံုထည့္ေပးပါ။(အလွဆင္ျခင္းသာ)မုန္းလံုးမကြဲအပ္ေစရန္သတိျပဳပါ။
(၉)အားလံုးၿပီးလ်ွင္အသင့္အပူေပးၿပီးသားOven တြင္ ၁၅မိနစ္မွ မိနစ္၂၀ထိဖုတ္ေပးပါ။ovenအမ်ိဳးစားေပၚမူတည္၍အခ်ိန္ကြဲျပားနိုင္သည္။
(၁၀)နန္ကထိုင္မွာအေပၚဘက္တြင္ျဖဴၿပီးေအာက္ေျခဘက္အနည္းငယ္ညိဳေရာင္သမ္းေနပါမယ္။အေရာင္အနည္းငယ္ရပါကထုတ္ယူၿပီးနန္ကထိုင္ကိုဇကာေပၚတင္ေပးၿပီးအေအးခံကာလံုးဝေအးသြားမွသာလ်ွင္ေလလံုေသာဘူးတြင္ထည့္ၿပီးသိမ္းဆည္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
စာ ဖတ္ျပီး လုပ္ရတာေပါ့ thank you teacher
ReplyDelete