1 June 2015

Pineapple Roll

Pineapple Roll ကျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးနွစ္သစ္ကူးပြဲေတာ္ေတြ မွာဧည့္သည္ဧည့္ခံဖ္ို႔ျဖစ္ေစလက္ေဆာင္ေပးဖို႔ျဖစ္ေစအျမင္လည္းလွအထားလည္းခံအရသာလည္းရွိတဲ့သားေရစာမုန္႔ေလးျဖစ္ပါတယ္။ အိမ္ရွင္မမ်ားအိမ္တြင္းမႈလုပ္ငန္းအေနနဲ႔လည္းလုပ္နိုင္ပါတယ္။စကၤာပူမွာေတာ့ပြဲေတာ္ရက္ေတြနားနီးရင္ေနရာတိုင္းမွာခင္းက်င္းေရာင္းခ်ထားတာျမင္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဂ်ံဳ - ၄၀၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ (Unsalted Butter ) - ၂၅၀ ဂရမ္
ဆား - လ႓က္ဇြန္း တဇြန္း
ၾကက္ဥ - ၂လံုး
ၾကက္ဥအနွစ္ - တလံုး
နာနတ္ယို - တစ္ကီလို
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁)ဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳနွင့္ေထာပတ္ကိုသမေအာင္ဖြ၍နွယ္ေပးပါ။oven ကို ၁၇၀ဒီကရီအပူေပးထားပါ။
(၂)အားလံုးသမသြားပါက ဆားနွင့္ၾကက္ဥနွစ္လံုးထည့္ၿပီးနွယ္ေပးၿပီးပလပ္စတစ္အုပ္ၿပီး မိနစ္ ၂၀ခန္႔နွပ္ထားေပးပါ။
(၃)ဂ်ံဳလံုးနွပ္ထားစဥ္နာနတ္ယိုခ်ိန္ၿပီးကိုျပဳလုပ္မည့္ဒီဇိုင္းေပၚမူတည္ၿပီးလံုးထားလိမ့္ထားပါ။
(၄)ဂ်ံဳလံုးနွပ္ပါကတဝက္ကိုခြဲယူၿပီးဂ်ံဳမႈန္႔အနည္းငယ္ျဖဴးကာလိမ့့္တံုးျဖင့္2mmအထူခန္႔ျပန္႔ေအာင္ျပားေပးပါ။
(၅)ျဖန္႔ၿပီးပါကျပဳလုပ္လိုသည့္ဒီဇိုင္းအတြက္ပံုစံခြက္ျဖင့္ျဖတ္ေပးပါ။
(၆)ခုလုပ္ထားေသာအလိပ္အတြက္၃လကၼ×၁လကၼအရွည္ဆိုဒ္ျဖတ္ၿပီး အသင့္လိပ္ထားေသာနာနတ္ယိုကိုတင္ၿပီးလိပ္ေပးပါ။
(၇)လိပ္ၿပီးသားမ်ားကိုဆီသုပ္စကၠဴခင္းထားေသာဘမ္းေပၚတြင္စီထည့္ၿပီးovenတြင္ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔အရင္ဖုတ္ပါ။
(၈)မိနစ္၂၀ျပည့္ပါကထုတ္ယူၿပီးၾကက္ဥအနွစ္ကိုေရတဇြန္းခန္႔ေရာၿပီးမုန္႔၏မ်က္နွာျပင္မ်ားကိုဘရက္ရွ္ျဖင့္သုတ္ေပးပါ။
(၉)ၿပီးလ်ွင္Ovenတြင္၂၅မိနစ္မွမိနစ္၃၀ထိအေရာင္ရသည္ထိထားပါ။
(၁၀)အရာင္ရလာပါကထုတ္ယူၿပီးအေအးခံကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
ၾကာရွည္ထားနိုင္ရန္အတြက္ေလလံုေသာဘူးထည္းတြင္စီထည့္ထားနိုင္ပါသည္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...