1 June 2015

ေရႊဖရံုသီးမုန္႔လံုး

မုန္႔လံုးကိုေရႊဖရံုသီးနဲ႔လုပ္ထားတာေလးပါ။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ေရႊဖ၇ံုသီးအႏွစ္ - တခြက္ခြဲ
ေကာက္ညင္းမုန္႔ွ - ႏွစ္ခြက္
သၾကား - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ပဲယို - တစ္ပန္းကန္လံုး
စပ်စ္ေျခာက္ - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁)ဦးစြာေရႊဖရံုသီးတလံုးကိုအခြံတင္ပါးပါးစိပ္ပါ။ ၿပီးလ်ွင္ microwave တြင္ ပလပ္စတစ္ပိတ္ၿပီး ၂မိနစ္ သံုးႀကိမ္ခန္႔ထည့္ပါ။
ႏူးအိပါကေၾကေအာင္ေျခၿပီးအႏွစ္ျပဳလုပ္ပါ။ ေပါင္း၍လည္းရပါတယ္။
(၂)ေက်ညက္ေအာင္ေျခထားေသာဖ၇ံုသီးအႏွစ္၁ခြက္ခြဲကို ေကာက္ညင္းမုန္႔၂ခြက္ထည့္ပါ။သၾကားထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ေသခ်ာသမေအာင္ေမြၿပီးမုန္႔လံုးလံုးလို႔႐သည့္အေနထားထိႏွယ္ၿပီး ျပဳလုပ္လိုသည့္အရြယ္အလံုးေလးမ်ားလံုးထားပါ။
(၃)အစာထညိ့မည့္ပဲယို ကိုလည္းအလံုးေလးမ်ားလံုးထားပါ။ ပဲယိုအစားႏွစ္သက္၇ာအစားထိုးႏိူင္ပါတယ္။
(၄)မုန္႔လံုးကိုျပားၿပီးအစာထည့္ကာဖ၇ံုသီးပံုစံေလးျဖစ္ေအာင္ပံုသြင္းပါ။ၿပီးလ်ွင္အျပင္ပတ္လည္ကိုဓားျဖင့္ဖိၿပီးအရာေလးမ်ားျပဳလုပ္ပါ။
(၅)အားလံုးျပဳလုပ္ၿပီးပါကအေပၚမွစပ်စ္ေျခာက္ေသးေသးျဖင့္အညႇာေလးမ်ားထည့္ေပးပါ။ၿပီးဘမ္းသို႔ပန္းကန္ကိုဆီလူးၿပီးထည့္ပါ။
(၆)ေပါင္းအိုးတြင္ေ၇ဆူတည္ၿပီးဇကာေပၚတင္ကာဆယ္မိနစ္ခန္႔ေပါင္းၿပီးထုတ္ယူကာေရႊဖ၇ံုသီးမုန္႔လံုးကိုသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

1 comment:

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...