မုန္႔လံုးကိုေရႊဖရံုသီးနဲ႔လုပ္ထားတာေလးပါ။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ေရႊဖ၇ံုသီးအႏွစ္ - တခြက္ခြဲ
ေကာက္ညင္းမုန္႔ွ - ႏွစ္ခြက္
သၾကား - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ပဲယို - တစ္ပန္းကန္လံုး
စပ်စ္ေျခာက္ - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁)ဦးစြာေရႊဖရံုသီးတလံုးကိုအခြံတင္ပါးပါးစိပ္ပါ။ ၿပီးလ်ွင္ microwave တြင္ ပလပ္စတစ္ပိတ္ၿပီး ၂မိနစ္ သံုးႀကိမ္ခန္႔ထည့္ပါ။
ႏူးအိပါကေၾကေအာင္ေျခၿပီးအႏွစ္ျပဳလုပ္ပါ။ ေပါင္း၍လည္းရပါတယ္။
(၂)ေက်ညက္ေအာင္ေျခထားေသာဖ၇ံုသီးအႏွစ္၁ခြက္ခြဲကို ေကာက္ညင္းမုန္႔၂ခြက္ထည့္ပါ။သၾကားထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ေသခ်ာသမေအာင္ေမြၿပီးမုန္႔လံုးလံုးလို႔႐သည့္အေနထားထိႏွယ္ၿပီး ျပဳလုပ္လိုသည့္အရြယ္အလံုးေလးမ်ားလံုးထားပါ။
(၃)အစာထညိ့မည့္ပဲယို ကိုလည္းအလံုးေလးမ်ားလံုးထားပါ။ ပဲယိုအစားႏွစ္သက္၇ာအစားထိုးႏိူင္ပါတယ္။
(၄)မုန္႔လံုးကိုျပားၿပီးအစာထည့္ကာဖ၇ံုသီးပံုစံေလးျဖစ္ေအာင္ပံုသြင္းပါ။ၿပီးလ်ွင္အျပင္ပတ္လည္ကိုဓားျဖင့္ဖိၿပီးအရာေလးမ်ားျပဳလုပ္ပါ။
(၅)အားလံုးျပဳလုပ္ၿပီးပါကအေပၚမွစပ်စ္ေျခာက္ေသးေသးျဖင့္အညႇာေလးမ်ားထည့္ေပးပါ။ၿပီးဘမ္းသို႔ပန္းကန္ကိုဆီလူးၿပီးထည့္ပါ။
(၆)ေပါင္းအိုးတြင္ေ၇ဆူတည္ၿပီးဇကာေပၚတင္ကာဆယ္မိနစ္ခန္႔ေပါင္းၿပီးထုတ္ယူကာေရႊဖ၇ံုသီးမုန္႔လံုးကိုသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)
စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...
-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...

iq beast တဲ့ မမ
ReplyDelete