1 June 2015

Nutella Bread




ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ဂ်ံဳ - ၄၅၀ဂရမ္
Yeast - ၂ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
သၾကား - ၆၅ ဂရမ္
ဆား - အနည္းငယ္
ေထာပတ္ - ၃၀ ဂရမ္
ႏြားႏို႔ ေႏြေႏြး - 1ခြက္ (၂၅၀ ml)
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
Nutella - ၆ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဦးစြာဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳ၊သၾကား၊ဆားႏွင့္yeastကိုထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ၾကက္ဥအႏွစ္၊ေထာပတ္ႏွင့္ႏို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။ဂ်ံဳလံုးကိုစားပြဲတြင္တင္ၿပီးဖိေျခ၍ေခ်ာမြတ္လာသည္ထိဆယ္မိနစ္ခန္႔နယ္ေပးပါ။
(၃)ေခ်ာေမြ႔လာပါကဂ်ံဳလံုးကိုဆီလူးၿပီးဇလံုတြင္ထည့္ကာပလပ္စတစ္အုပ္ၿပီး၂နာရီခန္႔အပြခံထားပါ။
(၄)ပြလာေသာဂ်ံဳကိုေလးပိုင္းပိုင္းျပီးလံုးထားပါ။
(၅)ပထမဂ်ံဳတလံုးကိုျဖန္႔ၿပီးမိမိလိုခ်င္ေသာအရြယ္ပန္းကန္ျပား၂ခ်ပ္ျဖင့္ဖိၿပီးအ၇ာေပးပါ။ ဆီစိမ္စကၠဴေပၚတင္ပါ။
(၆)ပန္းကန္အ၇ာေပးထားေသာေန၇ာထိ nutella ကိုသုတ္ေပးပါ။
(၇)ဒုတိယဂ်ံဳလံုးကိုျဖန္႔ၿပီးnutellaသုတ္ထားသည့္အခ်ပ္ေပၚခင္းကာပန္းကန္ျဖင့္အ၇ာေပးပါ။ အေပၚမွ nutellaသုတ္ပါ။တတိယဂ်ံဳလံုးကိုလည္းအထက္ပါအတိုင္းျပဳလုပ္ပါ။ေတာက္ဆံုးက်န္ေသာဂ်ံဳကိုျဖန္႔ၿပီးအေပၚဆံုးမွအုပ္ေပးကာပန္းကန္ကိုအေပၚမွေမွာက္တင္ကာေဘးပတ္လည္ပိုထြက္ေနေသာဂ်ံဳသားကိုဓားထက္ထက္ျဖင့္လွီးျဖတ္ေပးပါ။
(၈)လိုခ်င္ေသာအရြယ္မုန္႔သားအဝိုင္း၇ပါကအလယ္တည့္တည့္တြင္အဝိုင္းေသးပန္းကန္သို႔ခြက္ကိုဖိထားေပးၿပီးအစိပ္ညီ၁၆စိပ္ရေအာင္ဓားထက္ထက္ျဖင့္ျဖတ္ပါ။
(၉)ၿပီးလ်ွင္၂စိပ္ဆီကိုကိုင္ၿပီးမ်က္ႏွာခ်င္ဆိုင္ႏွစ္ျပန္လိမ္ေပးကာပန္းပံုေဖာ္ေပးၿပီးပလပ္စတစ္အုပ္ၿပီးမိနိစ္၂၀ခန္႔အပြခံထားပါ။
(၁၀)ပြလာပါကၾကက္ဥအကာသုတ္ေပးၿပီးoven၁၈၀ံCတြင္မိနစ္၂၀ခန္႔ဖုတ္ၿပီးထုတ္ယူကာအေပၚမွေထာပတ္သုတ္ေပးၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

1 comment:

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...