စားေနက်ဆႏြင္းမကင္းနဲ႔မတူဘဲအ၇သာေကာင္းျပီးအေရာင္ေလးလည္းလွတဲ့မုန္လာဥနီခါၾကက္ဥဆႏြင္းမကင္းေလးလုပ္စားၾကည့္၇ေအာင္ေနာ္။အခ်ိဳေလ်ာ့ထားၿပီးစိမ့္စိမ့္ေလးလုပ္ထားပါတာမို့အခ်ိဳႏွစ္သက္ပါကသၾကားပိုထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
မုန္လာဥ - ၂၅၀ ဂ၇မ္
ေရႊၾကည္ အႏု - ၂၀၀ ဂရမ္
သၾကား - ၁၅၀ ဂရမ္
အုန္းႏို႔ - ၂၅၀ ml
ႏြားႏို႔ - ၁၅၀ ml
အုန္းသီးစိမ္း - ေရေႏြးပန္းကန္တစ္လံုး
အေျခာက္မုန္႔ ထည့္လ်ွင္ ၂၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၇၅ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - ၃လံုး
ဆား - အနည္းငယ္
ဘိန္းေစ့ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာပထမမုန္လာဥနီက္ိုေ၇ေဆးအခြံသင္ကာအုန္းသီးျခစ္ျဖင့္အမ်ွင္ႏုႏုေလး၇ေအာင္ျခစ္ထားပါ။
(၂)အိုးတခုတြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးဘိန္းေစ့မွအပထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၃)မီးဖိုေပၚတင္ကာမီးအေနေတာ္ျဖင့္ဆီျပန္လံုးလာသည္ထိအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ေရႊၾကည္အႏုအၾကမ္းေပၚမူတည္ၿပီးအုန္းႏို႔သို႔ႏြားႏို႔ ကိုပိုထည့္ေပးဖို႔လိုပါတယ္။
(၄)ၿပီးလ်ွင္႐ွစ္လက္မအရြယ္ဘမ္းကိုဆီသုပ္ၿပီးက်ိဳထားၿပီးေသာမုန္လာဥဆႏြင္းမကင္ကိုေသခ်ာဖိထည့္ေပးၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ေခ်ာေအာင္လက္ျဖင့္ဖိသိပ္ေပးပါ။
(၅)ျပီးလ်ွင္အေပၚမွဘိန္းေစ့ျဖဴးကာ oven တြင္ 200´Cျဖင့္ ၁၅မိနစ္ခန္႔ ဖုတ္ၿပီးအေအးခံကာလိုသလိုလွီးျဖတ္၍တည္ခင္းသံုး ေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
carrot ေတြပိုေနလို႔Sisရဲ႕ Blog ထဲ ဝင္ျပီးေမႊခဲ႔တယ္
ReplyDeleteလိုခ်င္တဲ႔ carrot cake ေလးေတြ႕သြားျပီမို႔ ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္ပါသည္ေနာ္ :)
လုပ္စားျပီး
ReplyDelete