ေျမဇာဥဆႏြင္းမကင္းကခြာ၇တာအနည္းငယ္လက္ဝင္ၿပီးအ၇သာမွာေတာ့အမွန္တကယ္ကိုထူးျခားလွပါတယ္။
သူငယ္ခ်င္း Lin Thawdar ရဲ့နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ေက်းဇူးပါ Sis Lin Thawdar :-)
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ေျမဇာဥ - တစ္ကီလို
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၂၀၀ ဂရမ္
ေ၇ႊၾကည္ - ၅၀ ဂရမ္
အုန္းႏို႔ - ၂၀၀ ml
သၾကား - ၁၅၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - ၂လံုး
အုန္းသီးေျခာက္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဘိန္းေစ့ - ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ေျမဇာဥကိုအခြံသင္ေ၇ေဆးသန္႔စင္ၿပီးေၾကညက္ေအာင္ႀကိတ္ထားပါ။ေၾကညက္၇န္မလြယ္ကူပါကအုန္႔ႏို႔ထည့္ၿပီးႀကိတ္ပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္အိုးတခုတြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးဘိန္းေစ့နွင့္အုန္းသီးမွအပအားလံုးထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာမီးေအးေအးျဖင့္ဆီျပန္လံုးလာသည္ထိက်ိဳေပးပါ။
(၃)လံုးလာပါကမုန္ဖုတ္မည့္ဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးက်စ္ေနေအာင္ဖိေပးပါ။
(၄)မ်က္ႏွာျပင္ေခ်ာေမြ႔ပါကဘိန္းေစ့ႏွင့္အုန္းသီးေျခာက္မႈန္႔ျဖဴးကာovenတြင္၂၀၀ဒီဂရီျဖင့္မိနစ္၂၀ခန္႔ဖုတ္ၿပီးအေ၇ာင္၇ပါကအေအးခံကာလိုသလိုလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
good
ReplyDelete