Pan fried Dumplings (Guo Tie)
ဖက္ထုပ္ေၾကာ္ဖက္ထုပ္ျပဳတ္ဆိုတာအားလံုးနဲ႔ရင္းႏွီးၿပီးသားအစားအစာတခုပါ။Dimsumေတြမွာလည္းထည့္ေပးေလ့႐ွိပါတယ္။ႏွစ္သက္ရာအသားျဖင့္ျပဳလုပ္ႏိုင္ၿပီးအဓိကမွာအျပင္အခြံသားျဖစ္ပါတယ္။ဖက္ထုပ္ျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိးဳ႐ွိတဲ့အေပၚမွာဖက္ရြက္မွာလည္းလုပ္နည္းကြဲျပားမႈမ်ား႐ွိပါတယ္။အိုးကပ္ဖက္ထုပ္ျပဳလုပ္ရန္သင့္ေတာ္ေသာဖက္ျပဳလုပ္နည္းမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
အိုးကပ္ဖက္ထုပ္ရြက္ျပဳလုပ္ပံု
*********************
(၂၅ခုစာ)
ဂ်ံဳမႈန္႔ (All purpose flour)- ၂၀၀ဂရမ္
ဆား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ေရဆူ - ၁၂၀ ml
ဆီ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဂ်ံဳ - တစ္ပန္းကန္(လက္ကိုင္ဂ်ံဳ)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳႏွင့္ဆားထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ။ေရဆူကိုနည္းနည္းဆီထည့္ၿပီးဇြန္းျဖင့္သမေအာ င္ေမြေပးပါ။
2.လံုးလာၿပီးလက္ျဖင့္ကိုင္၍ရေသာအေနအထားေရာက္ပါကလက္ျဖင့္နယ္ေပးပါ။ဂ်ံဳအနည္းငယ္ျ ဖဴးၿပီးနယ္ေပးပါ။ေခ်ာေမြ႔လာပါကဆယ္မိနစ္ခန္႔ဖံုး အုပ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ။
3.ႏွပ္ၿပီးပါကဂ်ံဳလံုးကိုအ႐ွည္လိုက္လိမ့္ေပးႁပီး၂၅လံုးညီတူမ်ွတူပိုင္းျဖတ္ပါ။
4.တစ္ပိုင္းဆီကိုဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးၿပီးျပန္႔ေနေအာင္လိုခ်င္ေသာအေနထားထိျဖန့္႔ပါ။
5.ၿပီးလ်ွင္ဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးၿပီးထပ္ထားကာေလလံုေအာင္ဖံုးထားၿပီးဖက္ထုပ္ျပဳလုပ္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
❀အမ်ားအျပားထပ္မထားရကပ္သြားတတ္သည္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ဖတ္ထုပ္ရြက္ - ၂၅ရြက္
ၾကက္သား - ၁၅၀ ဂရမ္
မုန္ညင္းျဖဴ - ၄ရြက္
ၾကက္သြန္မိတ္/က်ိဳခ်ိဳက္ - အနည္းငယ္
ဆား - တစ္ဇြန္း (လၻက္ဇြန္း)
သၾကား- ဇြန္းတဝက္
င႐ုပ္ေကာင္းျဖဴမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ခ႐ုဆီ - တစ္ဇြန္း
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္း - ေသးေသးစိတ္ တစ္ဇြန္း
ႏွမ္းဆီေမြး - ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ၾကက္သားကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။မုန္ညင္းျဖဴကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီးေရညစ္ထားကာႏုတ္ႏုတ္စင္းထည့္ပါ။ၾကက္သြန္မိတ္/က်ံဳခ်ိဳက္တို႔ကိုေ သးေသးစိတ္ထည့္ပါ။
2.ဆား၊သၾကား၊ေျပာင္းမႈန္႔၊ႏွမ္းဆီ၊င႐ုပ္ေကာင္း မႈန္႔ဂ်င္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးတူျဖင့္ေစးလာေအာင္ေမြေပးကာအဖံုးအုပ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္မိနစ္သံုးဆယ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။တညက်ိဳနပ္ထား၍လည္းရပါတယ္။
(ဟင္းခ်က္ဝိုင္အသံုးျပဳပါကအနည္းငယ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္)
3.ဖက္ထုပ္ဖက္ကိုလက္ေပၚတင္ၿပီးႏွပ္ထားေသာအသားကိုထည့္ကာအနားသားေလးမ်ားေခါက္ကာပံုေဖာ္ေပးပါ။
4.အားလံုးထုပ္ၿပီးသြားပါကေရေႏြးအိုးတလံုးတည္ထားပါ။
5.ဆူပြက္ပါကထုပ္ထားေသာဖက္ထုပ္ေလးမ်ားကိုထည့္ၿပီးတမိနစ္ခြဲခန္႔ျပဳတ္ၿပီးဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။
6.အိုးကပ္ဖက္ထုပ္ျပဳလုပ္ရန္အိုးမကပ္ေသာဒယ္တြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။
7.ျပဳတ္ထားေသာဖက္ထုပ္ေလးမ်ားကိုစီထည့္ေပးကာအေနေတာ္မီးျဖင့္ေၾကာ္ေပးပါ။ေရတဇြန္းထည့္ေပးၿပီးေရခမ္းဆီျပန္အနည္းငယ္ေရႊေရာင္သမ္းလာပါကပန္းကန္တြင္ေျပာင္းထည့္ကာေဆာ့စ္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
❀အိုးကပ္ဖက္ထုပ္ျပဳလုပ္ရာတြင္နည္းႏွစ္နည္းျဖင့္ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ေရေႏြးတြင္မျပဳတ္ဘဲအစိမ္းကိုတိုက္႐ိုက္အိုးတြင္စီထည့္ၿပီးျပဳတ္ေၾကာ္ပံုစံလည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ေရေႏြးျဖင့္ျပဳတ္ၿပီးလုပ္ေသာနည္းမွာပိုႏူးညံ့ပါတယ္ ။
အခ်ဥ္ျပဳလုပ္နည္း
*************
အခ်ဥ္ရည္(ပန္းသီး) - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း
ေရ - ၃ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္း - လက္ႏွစ္ဆစ္(အမ်ွင္)
နံနံပင္ - ႏွစ္ပင္
ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္း - တစ္ဇြန္း
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုေရာစပ္ၿပီးအေပါ့အငံျပဳျပင္ၿပီးတြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
No comments:
Post a Comment