Mutton Kabab
အိႏၵိယအစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ခပတ္ေခၚအသားလံုးကိုေတာ့ၾကက္သားအမဲသားႏွင့္ဆိတ္သားတို႔ျဖင့္အစားထိုးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ခပတ္လံုးကိုေၾကာ္ၿပီးၾကက္သြန္နီခရမ္းခ်ဥ္သီးသံပုရာသီးနဲ႔တြဲဖက္လို႔အဆာေျပစာသို႔မဟုတ္ဟင္းတခြက္အေနနဲ႔လည္းတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။အခုကေတာ့ခပတ္လံုးကိုေၾကာ္ၿပီးျပန္ခ်က္ထားတာေလးပါ။ထူးျခားတဲ့ဟင္းမဟုတ္ေသာ္လည္းခ် က္စားျဖစ္တဲ့ဟင္းတခြက္မို႔မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
(ခပတ္လံုး၄၅လံုးစာ)
ဆိတ္သား - တစ္ကီလို
ၾကက္သြန္နီ - ႏွစ္လံုး
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
အေရာင္တင္ - တစ္ဇြန္း
မဆလာ - ႏွစ္ဇြန္း
င႐ုတ္ေကာင္း - တစ္ဇြန္း
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ႏွစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္
ပူစီနံ - လက္တစ္ဆုပ္
သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ဟင္းခ်က္ရန္(၁၅လံုးစာတပြဲ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၃ေတာင့္
ဆီ - အနည္းငယ္
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနညး္ငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဆိတ္သားႀကိတ္ၿပီးသားတစ္ကီလိုကိုဇလံုႀကီးႀကီးတြင္ထည့္ပါ။
2.ၾကက္သြန္နီေသးေသးစိတ္၊သံပုရာသီး၊ဂ်င္းၾက က္သြန္ျဖဴေထာင္း၊အေရာင္တင္၊မဆလာ၊ၾကက္ဥ၊င႐ုတ္ေကာင္းဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔၊နံနံပင္ပူစီနံေသးေ သးစိတ္င႐ုတ္သီးႏုတ္ႏုတ္စင္းထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမြကာ၁၅မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
3.၁၅မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ၿပီးပါကဇလံုထဲတြင္နာနာ႐ိုက္ေပးၿပီးအလံုးေလးမ်ားလံုးထားပါ။
4.ဆိတ္သားလံုးျပဳလုပ္ပါကအလံုးအရြယ္ကိုမိမိလိုခ်င္ေသာအရြယ္ထက္အနည္းငယ္ႀကီးႀကီးလံုးေပးပါ။အဆီပါဝင္မႉမ်ားေသာေၾကာင့္ေၾကာ္ထြက္လာ လ်ွင္ေသးငယ္ေနတတ္သည္။
5.အားလံုးလံုးၿပီးပါကအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးကာခပတ္လံုးေလးမ်ားကိုေၾကာ္ေပးပါ။
6.အေရာင္ရၿပီးအတြင္းထိက်က္ပါကဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးၾကက္သြန္နီခရမ္းခ်ဥ္သီးသံပုရာသီးတို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
7.ဟင္းျပန္ခ်က္ရန္ခပတ္လံုးကိုအနည္းငယ္အေရာင္ရရံုသာေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
8.အိုးထဲတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီအကြင္းလိုက္လွီးထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။အေရာင္ေျပာင္းပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးခပ္ထူထူအကြင္းႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းႏုတ္ႏုတ္စင္းတို႔ကိုထည့္ပါ။
9.ဆားဟင္းခပ္မႈန္ထည့္ၿပီးေၾကာ္ထားေသာဆိတ္သားခပတ္ကိုထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးၿပီးနံနံပင္ပူစီနံအုပ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀အႏွစ္ျဖင့္ခ်က္လိုပါကေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီးခ်က္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia(06.11.2016)
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
12 May 2018
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment