26 April 2017

ခရမ္းခ်ဥ္သီးသနပ္

Sun Dry Tomato Pickle
အသီးအႏွံမ်ိဳးစံုကိုတာ႐ွည္ခံေအာင္ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္သိမ္းဆည္းေလ့႐ွိၾကတဲ့အထဲကခရမ္းခ်ဥ္သီးေပါခ်ိန္မွာလည္းသနပ္ျပဳလုပ္ၿပီးသိမ္းဆည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။အရသာထူးျခားၿပီးႏွစ္သက္ရာထမင္း၊ထမင္းျဖဴ ၊ပူရီ၊တို႐ွည္၊ခ်ပါတီတို႔ျဖင့္လည္းတြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏို င္ပါတယ္။အိမ္႐ွင္မမ်ားအတြက္လုပ္နည္းေလးမ်ွေ ဝေပးလိုက္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္ကီလို
(ကိုင္းသီးမရပါ)
ဆား- တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
င႐ုပ္သီးအေရာင္တင္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲန႔ံသာေစ့- တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
မုန္ညင္းေစ့ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
မန္က်ည္းမွည့္(အေစ့ထုတ္ၿပီး) - ၂၀ ဂရမ္
ေရေႏြးပူ - ၃ဇြန္း
ဆီသပ္ရြက္(ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္း) - တစ္ခက္
င႐ုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ဆီ - ၁၀၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေလးစိပ္စိပ္ကာအေစ့မ်ားကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးဘမ္းတြင္အတြင္းသားကိုအေပၚမွထားၿပီးဆားျဖဴးေပးပါ။
(၂)ေနပူတြင္ႏွစ္ေနမွသံုးေနလွန္းေပးၿပီးအေတာ္အသင့္ေျခာက္ေသြ႔ပါကသနပ္ျပဳလုပ္ရန္ေနလွန္းခရမ္းခ်ဥ္သီးေျခာက္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
(၃)မန္က်ည္းမွည့္ေရေႏြးစိမ္ထားပါ။ပဲနံသာေစ့ႏွင့္မုန္ညင္းေစ့ေလွာ္ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။
(၃)အေျခာက္လွန္းၿပီးသားခရမ္းခ်ဥ္သီးေျခာက္ကိုေရေႏြးစိမ္ထားေသာမန္က်ည္းမွည့္ႏွင့္ေရာကာ ႀကိတ္စက္တြင္ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းအေနထားႀကိတ္ထားပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္အိုးထဲတြင္ဆီထည့္ျပီးအေရာင္တင္ဆီသပ္ရြက္ပဲန႔ံသာေစ့မုန္ညင္းေစ့အမႈန္႔တို႔ကိုဆီသပ္ပါ။
(၅)ဆီသပ္နံ့ေမြးလာပါကမီးပိတ္ၿပီးႀကိတ္ထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။လိုအပ္ပါကဆားအန ည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။မီးဖိုမွခ်ၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၆)လံုးဝေအးသြားလ်ွင္သန္႔႐ွင္းေျခာက္ေသြ႕ေသာပုလင္းတြင္ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္သိမ္းဆည္းထားပါ။ဇြန္းသန့္သန္႔ျဖင့္ခပ္ယူစားသံုးပါက၆လခန္႔သိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါတယ္။
................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...