26 April 2017

သရက္သီးဆန္ပူတင္း

Mango Rice Payasam
ဒီသရက္သီးအခ်ိဳပြဲေလးကိုအိႏၵိယ၊ပါကစၥ တန္၊နီေပါ၊ဘဂၤလားေဒ့ခ်္သီရိလကၤာေတြ မွာေတာ့အထိမ္းအမွတ္ပြဲမ်ားတြင္႐ိုးရာအခ်ိဳပြဲအျဖစ္တည္ခင္းေလ့႐ွိတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။မအီမစိမ့္ဘဲအေမြးနံ႔ေလ်ာ့ၿပီးလုပ္ထားတဲ့ဆိုဖီယာရဲ႕ခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဆန္ - ၅၀ ဂရမ္ ( Basamti Rice )
ႏြားႏို႔ - ၅၀၀ ml
ေရ - ၅၀၀ ml
ႏို႔ဆီ/သၾကား - ၂၀၀ဂရမ္
သရက္သီးသီးမွည့္ - တစ္လံုး
ေထာပတ္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သီဟိုေစ့ သို႔ Almond - ၁၀၀ဂရမ္
ဖာလာေစ့ - ႏွစ္ေစ့
အုန္းသီး၊ စပ်စ္ေျခာက္၊သစ္သီးေျခာက္ - အလွဆင္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာေပါင္းအိုးတခုတြင္ေရတည္ထားပါ။ပန္းကန္တခုတြင္ဆန္ေဆးၿပီးႏြားႏို႔၂၀၀ mlထည့္ၿပီးေပါင္းအိုးထဲထည့္ကာဆန္ေစ့မ်ားႏူးအိလာသည္ထိေပါင္းေပးပါ။
(၂)ေပါင္းထားေသာဆန္ေစ့ေလးမ်ားႏူးအိပါကအိုးထဲတြင္ေျပာင္းထည့္ၿပီးႏြားႏို႔၊ေရ၊ႏို႔ဆီသၾကားဖာလာေစ့သိဟိုဠ္ေစ့သို ႔မဟုတ္Almondေစ့ေသးေသးစိတ္၊ေထာ ပတ္တို႔ကိုထည့့္ၿပီးက်ိဳေပးပါ။
(၃)ဆူပြက္လာပါကမီးပိတ္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၄)သရက္သီးကိုအခြံခြာၿပီးေက်ညက္ေအာင္ႀကိတ္ထားပါ။
(၅)အခ်ိဳပြဲေအးသြားပါကႀကိတ္ထားသည့္သရက္သီးကိုေရာၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀သရက္သီးကိုေအးသြားမွသာေရာေပးရပါမယ္။
.............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...