ဟင္းဝိုင္းလို႔ေခၚတဲ့႐ွမ္းကယားေဒသစာေလးျဖစ္ပါတယ္။ေဒသအစားအစာမ်ားကို စိတ္႐ွည္စြာသင္ျပေပးတဲ့လိြိဳင္ေကာ္မွမမႀကီးေက်းဇူးပါေနာ္..နမ့္ဖစ္နဲ့လိုက္ဖက္ျပီးထမင္းျမိန္ေစမဲ့ေသာက္ဆမ္းပံုစံဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ၾကက္သား/ အမဲသား - ၅၀၀ ဂရမ္
ပဲျပင္းေစ့ - တဘူး
မ်ွစ္ျပဳတ္ - ၂၀၀ ဂရမ္
သခြားသီး - တစ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ဇြန္း
အေရာင္တင္မႈန္႔ - ဇြန္းတဝက္
ဆီ- ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား- တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**************
(၁)အိုးတခုတြင္ႏွစ္သက္ရာအသားကိုအေနေတာ္အတံုးလွီးထည့္ပါ။ၾကက္သြန္နီခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထည့္ပါ။
(၂)ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴအေရာင္တင္ဆီႏွင့္ဆားအရသာမုွန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးလံုးခ်က္ခ်က္ပါ။
(၃)ေရအနည္းငယ္ဆီထည့္ေပးပါ။အသားႏူးခါနည္းတြင္ပဲပင္းေစ့ထည့္ပါ။
(၄)ပဲျပင္းေစ့ႏွင့္အသားႏူးပါကသခြားသီးအတုံးႀကီးႀကီးႏွင့္မ်ွစ္တို႔ကိုလွီးထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၅)သခြားသီးမ်ွစ္တို႔က်က္ပါကဟင္းအပ်စ္အက်ဲအေနအထားလိုသလိုျပဳျပင္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment