15 February 2017

ကန္ဇြန္းဥယို

 Sweet Potato Pudding
ငယ္ငယ္တုန္းကေက်ာင္းမုန့္ေစ်းတန္းမွာကန္ဇြန္းဥယိုဆိုၿပီးေရာင္းတာေလးေတြ႐ွိခဲ့ဖူးပါတယ္။အခုေခတ္ေတာ့ႏိုင္ငံျခားျဖစ္မုန္႔မ်ိဳးစံုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးေတြကခေလးငယ္ေတြက္ိုစြဲေဆာင္ေနၾကတာမို႔ေက်ာင္းေတြမွာေရာင္းရင္ေတာင္ဝယ္စားျဖစ္ၾကပါေတာ့မလားမေသခ်ာေတာ့ပါ..... ဆိုဖီယာေတာ့ကေလးဘဝကတည္းကႏွစ္သက္ခဲ့တဲ့မုန္႔ေလးျဖစ္သလိုဘယ္အခ်ိန္စားစားမ႐ိုးႏိုင္တဲ့မုန္႔ေလးေပါ့။အိမ္ကသားငယ္သမီးငယ္ေလးေတြလုပ္ေကြၽးႏိုင္ေအာင္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပး လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ကန္ဇြန္းဥ - ၈၀၀ ဂရမ္/၅၀က်ပ္သား
ၾကံသကာ/သၾကားညိဳ - ၁၀၀ဂရမ္
ဆား - လ႓က္ဇြန္းတဝက္
ေထာပတ္/ဆီ - ၅၀ ဂရမ္
ေျမပဲေလွာ္ - ၅၀ ဂရမ္
ႏွမ္းေလွာ္ - ၂၀ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ဦးစြာကန္ဇြန္းဥကိုေရေဆးၿပီးႏူးေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။
(၂)ႏူးအိပါကအခြံသင္ၿပီးေက်ေအာင္ေျခပါ။ၾကံသကာသံုးလိုပါကေညာင္ေစးက်ေ အာင္က်ိဳထားပါ။ေျမပဲေလွာ္ၿပီးလံုးျခမ္းကြဲႀကိတ္ထားပါ။ႏွမ္းေလွာ္ထားပါ။
(၃)အိုးတခုတြင္ေထာပတ္ထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။ကန္ဇြန္းဥေခ်ထားသည္ကိုထည့္ပါ။သၾကားညိဳသို႔မဟုတ္ၾကံသကာဆားထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၄)လံုးၿပီးဆီျပန္လာသည္ထိေမြေပးပါ။ဆီျပန္လံုးလာပါကေျမပဲေလွာ္လံုးျခမ္းကြဲျကိတ္ထားသည္ႏွင့္ႏွမ္းေလွာ္ထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
(၅)ဘမ္းတြင္ပံုစံျဖင့္လွီးယူလိုပါကဆီလူးထားေသာဘမ္းတခုတြင္ဖိထည့္ေပးၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ျပဳလုပ္ကာအေအးခံၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
...................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...