နမ့္ဖစ္
႐ွမ္း႐ိုးရာအစားအစာပဲပုတ္ေထာင္းပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးထဲကတမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။အေရၾကဲၾကဲ႐ွမ္းပဲပုတ္ေထာင္းကိုထမင္းပူပူမွာစမ္းၿပီးတို႔စရာအသီးအရြက္သို႔မဟုတ္အရြက္ေၾကာ္တမ်ိဳးနဲ႔တင္အလြန္ထမင္းၿမိန္ေစတဲ့နမ့္ဖစ္လ္ို႔ေခၚတဲ့႐ွမ္းပဲပုတ္ေထာင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ေထာင္းစားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
႐ွမ္းပဲပုတ္ - ဆယ္ခ်ပ္
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
ေျမပဲဆန္ေလွာ္ - လက္တစ္ဆုပ္
ေရေႏြးပူပူ - တစ္ခြက္
ဆား - အနည္းငယ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
တြဲဖက္တို႔စရာအသီးအရြက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)႐ွမ္းပဲပုတ္ကိုမီးကင္ထားပါ။ေျမပဲဆန္ကိုေလွာ္ထားပါ။
(၂)င႐ုပ္ဆံုတြင္င႐ုပ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေထာင္းပါ။ပဲပုတ္ႏွင့္ေျမပဲဆန္ေလွာ္ကိုလည္းေထာင္းပါ။
(၃)အားလံုးေၾကညက္ပါကပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးေရေႏြးပူေလာင္းထည့္ၿပီးလိုခ်င္ေသာအပ်စ္အၾကဲအေနအထားျပဳလုပ္ပါ။
(၄)နံနံပင္ေသးေသးစိတ္ထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာအသီးႏွံတို႔စရာအရြက္ေၾကာ္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
16 February 2017
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment