16 February 2017

ဘူးသီးဟာလဝါ

 Lauki Ka Halwa
Bottle Gourd Pudding
 ဘူးသီးကိုျမန္မာျပည္မွာေတာ့ေၾကာ္စားခ်က္စားဟ င္းခ်ိဳစသျဖင့္သာစားေလ့႐ွိၾကတာမို႔အိႏၵိယအခ်ိဳပြဲဘူးသီးဟာလဝါလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါ တယ္။ ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူျပီးအရသာထူးျခားေကာင္း မြန္တဲ့ဘူးသီးဟာလဝါေလးလုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဘူးသီး - (တလံုး)ျခစ္ၿပီးသား ၅၀၀ ဂရမ္
သၾကား - ၅၀ ဂရမ္
ႏို႔ဆီ - ၅၀ ဂရမ္
ေဆးေရာင္ - အစိမ္း (optional)
ႏြားႏို႔ - ၂၀၀ ml
ေထာပတ္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဖာလာေစ့ - ၃ေစ့
စပ်စ္ေျခာက္ / သီဟိုဠ္ေစ့ - ၅၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဘူးသီးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအခြံသင္ကာအမ်ွင္ေလးမ်ားျခစ္ထားပါ။(အေစ့ႏွင့္အတြင္းသားမပါ)
(၂)ေအာက္ေျခထူေသာအိုးတခုတြင္ေထာပတ္ကိုအပူေပးၿပီးဖာလာေစ့ကိုဆီသပ္ပါ။
(၃)ဘူးသီးျခစ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ဘူးသီးကိုေထာပတ္ျဖင့္အေရာင္ေျပာင္းၿပီးစိမ္းန႔ံေပ်ာက္လာသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။
(၄)ဘူးသီးစိမ္းန႔ံေပ်ာက္ပါကသၾကားႏို႔ဆီႏွင့္ႏြားႏို႔ထည့္ၿပီးခမ္းၿပီးေျခာက္ကာဆီျပန္လာသည္ထိေမြေပးပါ။အေရာင္ထည့့္လိုပါအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
(၅)ဆီျပန္ၿပီးလံုးလာပါကစပ်စ္ေျခာက္သစ္သီးေျခာက္ႏွစ္သက္ရာထည့္ၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာအပူျဖစ္ေစအေအးျဖစ္ေစတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ ျပဳလုပ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္တပတ္ခန္႔သိမ္းဆည္းထားႏိုင္သည္။
.............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...