Carrot Rice
ထမင္းခ်က္နည္းအမ်ားႀကီး႐ွိတဲ့ထဲကမုန္လာဥထမင္းေလးကသတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ခ်က္ရလြယ္ကူၿပီးအဆီၿပီးအဆီအစိမ့္နည္းကာစားေနက်နဲ႔မတူတမူထူးျခားတဲ့အရသာေလးကိုရ႐ွိေစမွာျဖစ္ပါတယ္။
သတ္သတ္လြတ္စားသံုးသူမ်ားႏွင့္အိမ္႐ွင္မမ်ားႏွစ္သက္ၾကလိမ့္မယ္လို႔ေမ်ွာ္လင့္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၁၀ပြဲစာ)
********
ဆန္(Basmati) - ၅ခြက္ (ဆန္ခ်ိန္ခြက္ )
ၾကက္သြန္နီဥေသး - ဆယ္လံုး
မုန္လာဥနီ အႀကီး - ၄ေတာင့္
နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္
ပူစီနံ - လက္တစ္ဆုပ္
ေျမပဲ /သီဟိုေစ့/ စပ်စ္ေျခာက္ - တစ္ခြက္
ေရ - ၁၀ခြက္
အေရာင္တင္မႈန္႔ - ႏွစ္ဇြန္း (စားပြဲဇြန္း)
ဒန္ေပါက္မဆလာ - ႏွစ္ဇြန္း
ဆား - တစ္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ေထာပတ္/ဆီ - အနည္းငယ္
ဆီသပ္ရန္
*******
ဆီ - ခြက္တဝက္
ဆီသပ္ရြက္ - တစ္ခက္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္ဇြန္း (စားပြဲဇြန္း)
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ၂ေခ်ာင္း
ကရေဝရြက္ - ၃ရြက္
ဖာလာ - ၅ေစ့
ေလးညင္း - ၅ေစ့
တြဲဖက္စားရန္အခ်ဥ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ဦးစြာဆန္္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးနာရီဝက္ခန္႔ေရစိမ္ထားပါ။
(၂)မုန္လာဥကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးျခစ္ထားပါ။
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထား ပါ။နံနံပင္ပူစီနံတို႔ကိုသန္႔စင္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကထမင္းခ်က္မည့္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးေျမပဲဆံသီဟိုဠ္ေစ့ကိုေၾကာ္ၿပီးဖယ္ထားပါ။ဆီသပ္ရြက္ကရေဝးသစ္ဂ်ပိုးဖာလာေလးညင္းတို႔ကိုဆီသပ္ပါ။ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။
(၄)ဆီသပ္နံ႔ေမြးလာပါကျခစ္ထားေသာမုန္လာဥကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
အေရာင္တင္င႐ုပ္သီးမႈန္႔မဆလာထည့္ပါ။ပူစီနံႏွင့္နံနံပင္ထည့္ပါ။
(၅)အားလံုးသမေအာင္ေမြေပးကာေရစိမ္ထားေသာဆန္ကိုဇကာျဖင့္စစ္ၿပီးထည့္ပါ။သမေအာင္ေမြၿပီးဆားႏွင့္သၾကားထည့္ပါ။
ေရ၁၀ခြက္ကိုခ်ိန္ထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အ ငံျမည္းပါ။ဆူပြက္ပါကမီးေလ်ာ့ၿပီးေရခမ္းခ်က္ပါ။
(၆)ေရခမ္းပါကစပ်စ္ေျခာက္သီဟိုေစ့ကိုထည့္ၿပီးမီးကိုအေသးဆံုးထိေလ်ာ့ခ်ကာထမင္းႏွပ္ေအာင္ခ်က္ၿပီးမီးပိတ္ထားပါ။
(၇)ေထာပတ္ကိုအပူေပးၿပီးထမင္းအိုးတြင္အနည္းငယ္ဆီျဖန္႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ဖြဖြေမြေပးၿပီးပူစီနံနံနံပင္ေသးေသးစိတ္ထည့့္ကာသခြားသီးၾကက္သြန္နီအခ်ဥ္သုပ္၊သရက္သီးသနပ္သံပုရာသီးသနပ္ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ေပါင္းအိုးျဖင့္ခ်က္လိုပါကအားလံုးဆီသပ္ၿပီးပါကေရမထည့္ခင္ေပါင္းအိုးျဖင့္ေျပာင္းၿပီးေရထည့့္ကာခလုတ္ႏွိပ္ခ်က္ပါ။
❀❀ဆန္BasmatiRiceျဖစ္၍ဆန္၅ခြက္လ်ွင္ေရဆယ္ခြက္သံုးႏိုင္ပါတယ္။
❀❀သတ္သတ္လြတ္မဟုတ္ဘဲႏွစ္သက္ရာအမဲႏွပ္ၾကက္သားႏွပ္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။
❀❀ေထာပတ္ျဖင့္ထမင္းကိုသမေအာင္ေမြခ်ိန္တြင္ဆန္လံုးမပ်က္ေအာင္အထူးဂ႐ုျပဳပါ။
❀❀ခြက္ခ်ိန္အားလံုးမွာေပါင္းအိုးဆန္ခ်ိန္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။
❀❀ေပါင္းအိုးဆန္ခ်ိန္ခြက္၂ခြက္လ်ွင္ႏို႔ဆီဘူးတစ္ဘူးႏွင့္ညီမ်ွပါတယ္။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
10 April 2016
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment