အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
15 March 2016
ပုဇြန္စေတာ္ဘယ္ရီသုပ္
Strawberry Salad With Prawn
ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္အစာေျပစာအျဖစ္ေသာ္၎ဟင္းပြဲတခုအျဖစ္ေသာ္၎တည္ခင္းႏိုင္မဲ့စေတာ္ဘယ္ရီအသုပ္ေလးျဖစ္ပါတယ္။စားေနက်နဲ႔မတူအန႔ံအရသာတမူထူးတဲ့ခ်ဥ္ငံစပ္စေတာ္ဘယ္ရီသုပ္ေလးသုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ပုဇြန္ - ဆယ္ေကာင္
စေတာ္ဘယ္ရီအႀကီး - ၅လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ပူစီနံ - လက္တစ္ဆုပ္
င႐ုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
သၾကားညိဳ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ဦးစြာပုဇြန္ကိုအခြံသင္ေက်ာခြဲသန္႔စင္ကာေရေဆးထားပါ။စေတာ္ဘယ္ရီကိုလိုသလိုစိတ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္င႐ုပ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။ပူစီနံေခြၽထားပါ။
(၃)အိုးေသးေသးတခုျဖင့္ေရဆူတည္ထား ပါ။ေရပြက္ပါကသံပုရာသီးတစိတ္ညစ္ထည့္ၿပီးေရေဆးသန္႔စင္ထားေသာပုဇြန္ထည့္ၿပီးသံုးမိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးဆယ္ယူကာေရခဲေရစိမ္ထားေပးပါ။
(၄)ပန္းကန္တခုတြင္ၾကက္သြန္နီစေတာ္ဘယ္ရီင႐ုပ္သီးစိမ္းပူစီနံတို႔ကိုထည့္ပါ။ေရခဲေရစိမ္ထားေသာပုဇြန္ကိုေရစစ္ၿပီးထည့္ပါ။
(၅)င႐ုပ္သီးစိမ္းငံျပာရည္သံပုရာရည္သၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးခ်ဥ္ငံစပ္စေတာ္ဘယ္ရီပုဇြန္သုပ္ကိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment