အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
24 January 2016
ၾကက္သြန္ျဖဴသနပ္
Garlic Pickle
အစာလည္းေဆးေဆးလည္းအစာဆိုသလိုၾကက္သြန္ျဖဴကိုေန့စဥ္စားသံုးျခင္းျဖင့့္ခႏၱာကိုယ္အတြက္ေကာင္းက်ိဳးမ်ားစြာျဖစ္ေစေၾကာင္းက်န္းမာေရးပညာေပးမႈမ်ားစြာကိုသိထားၾကမွာပါ။
သို႔ေသာ္အစ္ိမ္းစားလ်ွင္အနံျပင္းသျဖင့္အခ်ိဳ႕သူမ်ားစားေလ့မ႐ွိၾကတာမို႔ၾကက္သြန္ျဖဴကိုစားရလြယ္ကူေအာင္ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳျပင္ၿပီးထုတ္လုပ္ေရာင္းခ်ေလ့႐ွိၾကပါတယ္။ဟင္းခ်က္ရာမွာလည္းထည့္သြင္းအသံုးျပဳၾကပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴသနပ္အတြက္ပ်ားရည္ႏွင့္သံပုရာသီးတို႔ကိုသာအသံုးျပဳၿပီးျပဳလုပ္ထားတာေၾကာင့္ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ႕ဓာတ္သတၱိေတြကိုလည္းထပ္တိုးအက်ိဳး႐ွိေစပါတယ္။
႔မိမိတို႔အိမ္သားမ်ားလည္းေန႔စဥ္စားျဖစ္ရန္အတြက္လြယ္ကူစြာျပင္ဆင္ႏိုင္ၿပီးထမင္းနဲ႔တြဲဖက္စားရလြယ္ကူေစတဲ့ၾကက္သြန္ျဖဴသနပ္ျပဳလုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃လံုး
သံပုရာသီး - တစ္လံုး
င႐ုပ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲဇြန္း
ပ်ားရည္ - ၃ဇြန္း
ပဲန႔ံသာေစ့ - တဇြန္း လၻက္ဇြန္း
မုန္ညင္းေစ့ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ႏွမ္း - အနည္းငယ္
အေရာင္တင္င႐ုပ္သီးမႈန္႔ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆီ - တစ္ပန္းကန္
ဆီသပ္ရြက္သစ္ဂ်ပိုးေခါက္တို႔ထည့္လိုကဆီသပ္ထည့္ပါ။
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ၾကက္သြန္ျဖဴကိုအခြံသင္ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရေျခာက္ေအာင္ေလသလပ္ထားေပးပါ။အေျမာင္းႀကီးျဖစ္ကာကထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။
(၂)ပဲနံ႔သာႏွင့္မုန္ညင္းေစ့ကိုေလွာ္ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။
(၃)အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးအေရာင္တင္ႏွင့္ဟင္းခပ္မဆလာမ်ားကိုမီးေအးေအးျဖင့္ဆီသပ္ပါ။
(၄)ဆီသပ္ၿပီးပါကမီးပိတ္ၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုပ္သီးထည့္ကာဆားပ်ားရည္ႏွင့္သံပုရာသီးညစ္ထည့္ကာသမေအာင္ေမြၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။ေအးလ်ွင္ပုလင္းတြင္ထည့္ၿပီးတရက္ႏွပ္ထားပါ။
(၅)ဒုတိယရက္တြင္ဆီကိုက်က္ေအာင္ခ်က္ၿပီးအေအးခံကာၾကက္သြန္ျဖဴအေပၚဆီဖံုးေအာင္ထည့္ၿပီးတပတ္ခန္႔ႏွပ္ထားၿပီးထမင္းျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
............
Sofia
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment