အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
24 January 2016
ျမန္မာမုန္လာခ်ဥ္
မုန္လာဥကိုပံုစံမ်ိဳးစံုအခ်ဥ္တည္ၿပီးစားသံုးေနက်တဲ့ထဲကျမန္မာ့နည္းနဲ႔စိမ္ထားတဲ့မုန္လာခ်ဥ္တည္နည္းျဖစ္ပါတယ္။မုန္လာခ်ဥ္ကိုငါးပိရည္နဲ့ျမဳတ္စားႏိုင္သလိုဟင္းရံတခြက္အျဖစ္သုပ္စားႏိုင္ၿပီးအခ်ိဳ႕ေဒသေတြမွာညေနပိုင္းသားေရစာအျဖစ္လည္းသုပ္စားေလ့႐ွိၾကပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
မုန္လာဥျဖဴ ႀကီးႀကီး- တစ္လံုး
ဆန္ေဆးရည္/ထမင္းရည္ - တစ္ပုလင္း
ပုလင္းသန္႔သန္႔ - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)မုန္လာဥျဖဴကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးမထူမပါးစိတ္ထားပါ။အ႐ိုးႏွင့္အရြက္မ်ားပါထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ပိုးတီလွီးလိုကလွီးပါ။
(၂)အေအးခံထားေသာထမင္းရည္သ္ို႔မဟုတ္ဆန္ေဆးရည္ဒုတ္ိယရည္ကိုျပင္ဆင္ထားပါ။
(၃)သန္႔႐ွင္းေျခာက္ေသြ႔ကာဆီကင္းေသာပုလင္းထဲသို႔အသင့္လွီးထားေသာမုန္လာဥကိုထည့္ၿပီးအေပၚမွထမင္းရည္ေအးသို႔မဟုတ္ဆန္ေဆးရည္ထည့္ၿပီးအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ကာသာမန္အခန္းအပူခ်ိန္တြင္ထားပါ။
(၄)ထမင္းရည္အသံုးျပဳပါကႏွစ္ရက္မွသံုးရက္ေျမာက္ေန႔တြင္စတင္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ဆန္ေဆးရည္အသံုးျပဳပါကရက္အနည္းငယ္ပိုၾကာတတ္ၿပီးအလြန္ပူေႏြးေသာေနရာတြင္မထားရပါ။မခ်ဥ္ခင္အပူေလာင္ၿပီးေပ်ာဖတ္သြားတတ္ပါတယ္။
(၅)ခ်ဥ္သြားေသာမုန္လာခ်ဥ္ကိုေရခဲေသတၱာတြင္ထည့္ၿပီးအခ်ဥ္မလြန္ေအာင္သိမ္းထားၿပီးနွစ္သက္သလိုျမဳတ္စားသုပ္စားႏိုင္ပါၿပီ။
မုန္လာခ်ဥ္သုပ္နည္း
*************
မုန္လာခ်ဥ္ကိုပဲမုွန္႔အက်က္မွုန့္နံနံပင္ဆားင႐ုပ္သီးထည့္ၿပီးခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္သုပ္ထားပါကမုန္လာခ်ဥ္ႏွင့္ပဲမႈန္႔ေပါင္းစပ္ထားေသာအနံ့မွာႏွစ္သက္သူအဖို႔ေတာ့အလြန္တရာဘဲစားေကာင္းတဲ့အသုပ္တပြဲျဖစ္ပါတယ္႐ွင္။အခ်ိဳ႕လၻက္သုပ္ဆိုင္မ်ားအသုပ္စံုဆိုင္မ်ားမွာလည္းမုန္လာခ်ဥ္သုပ္ကိုတြဲဖက္ေရာင္းခ်ေလ့႐ွိပါတယ္။
............
Sofia
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment