အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
24 January 2016
သံပုရာသီးသနပ္
Lemon Pickle
သံပုရာသီးသနပ္ကိုမတူညီတဲ့ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ျပဳလုပ္ေလ့႐ွိၾကပါတယ္။အမ်ားအားျဖင့္ဆားသိပ္ေနလွန္းၿပီးျပဳလုပ္ၾကသလိုအခ်ိဳ႕လည္းအစိမ္းကိုတိုက္႐ိုက္လွီးနယ္ႏွပ္ျပဳလုပ္တာလည္း႐ွိပါတယ္။အခုျပဳလုပ္မဲ့နည္းေလးကေတာ့အလုပ္မ႐ႈပ္ဘဲအခ်ိန္တိုအတြင္းစားႏိုင္ေအာင္ျပဳလုပ္ထားတဲ့နည္းဘဲျဖစ္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
သံပုရာသီး - ၅လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀ေျမာင္း
င႐ုပ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား - ၅ဇြန္း
႐ွာလကာရည္ - ၅ဇြန္း
ေရေႏြး - တစ္ခြက္ (အခ်ိဳပန္းကန္)
အသားမဆလာ/ မဆလာ - ႏွစ္ဇြန္း
မဆလာအစားပဲနံသာေစ့ႏွင့္မုန္ညင္းေစ့ကိုေလွာ္ၿပီးႀကိတ္သံုးႏိုင္ပါတယ္။
အေရာင္တင္ - တစ္ဇြန္း
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - တစ္ပန္းကန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)သံပုရာသီးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေလး စိတ္ကြဲအေနဓားရာေပးပါ။ျပတ္ေအာင္မျဖတ္ရ။
(၂)အိုးတခုတြင္သံပုရာသီးႏွင့္ေရထည့့္ၿပီးသံပုရာသီးႏူးအိလာသည္ထိျပဳတ္ၿပီးဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။ျပဳတ္ခ်ိန္တနာရီခန္႔ၾကာပါတယ္။(နူးအိပါကသံပုရာသီးမွအခါးဓာတ္မ်ားေလ်ာ့နည္းသြားမွာျဖစ္ပါတယ္။)
(၃)လံုးဝေအးသြားေသာသံပုရာသီးကိုေလးစိတ္လွီးျဖတ္ပါ။
(၄)ပန္းကန္တခုတြင္ေရေႏြးအနည္းငယ္ျဖင့္သၾကားဆားကိုထည့္ၿပီးေပ်ာ္ေအာင္ေမြေပးပါ။႐ွာလကာရည္ထည့္ပါ။
(၅)ေလးစိတ္စိတ္ထားေသာသံပုရာသီးကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာပုလင္းထဲသိပ္ထည့္ၿပီးတပတ္ႏွပ္ထားပါ။(ဤအဆင့္တြင္တပတ္ထိမေစာင့္ဘဲႏွပ္ၿပီးတပတ္ထားၿပီးစစားလို႔ရပါၿပီ။)
(၆)ပဲနံ႔သာႏွင့္မုန္ညင္းေစ့သံုးလိုပါကေလွာ္ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။ႏွစ္သက္ရာဟင္းခပ္မဆလာလည္းသံုးနိုင္ပါတယ္။
(၇)အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးဟင္းခပ္မဆလာမ်ားကိုမီးေအးေအးျဖင့္ဆီသပ္ပါ။အေရာင္အတြက္နႏြင္းအေရာင္တင္သံုးႏိုင္ပါတယ္။အခ်ိဳ႕ဟင္းခပ္မဆလာမ်ားတြင္ပါဝင္ၿပီးျဖစ္၍ထပ္ထည့္ရန္မလိုပါ။
(၈)ဆီသပ္ၿပီးပါကစိမ္ထားေသာသံပုရာသီးကိုဆယ္ယူၿပီးထည့္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုပ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာလိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ပါ။
(၉)အားလံုးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုမွခ်ပါ။အေအးခံၿပီးပုလင္းထဲထည့္ကာအေပၚယံဆီဖံုးေအာင္ထည့္ၿပီးတပတ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။နွစ္သက္ရာထမင္းျဖဴဒန္ေပါက္ေထာပတ္ထမင္းတို႐ွည္စသည္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment