Egg Sambal
စကၤာပူ၊မေလးရွားနဲ့အင္ဒိုုနီရွားနိုုင္ငံမ်ားတြင္နာမည္ၾကီးဟင္းတမ်ိုဳးျဖစ္ပါတယ္။ျမန္မာငရုုက္သီးငပိခ်က္နဲ့ခ်က္ပံုုခပ္ဆင္ဆင္တူျပီးထမင္းဆိူင္ေခါက္ဆြဲဆိူင္ေတြမွာမပါမျဖစ္တဲ့ငရုုပ္သီးခ်က္ေလးလည္းျဖစ္ပါတယ္။ဒီငရုုပ္သီးဟင္းအနွစ္ေလးနဲ့ဟင္းအမ်ိုဳးေပါင္းမ်ားစြာကိုုျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နိုုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ဟင္းေပါင္းမ်ားစြာျပင္ဆင္နိုုင္ဖိုု့အဓိကက်တဲ့ SAMBAL CHILLI SAUCE ငရုုပ္သီးအနွစ္ခ်က္နည္း ေလးကိုုေ၀မ်ွေပးလိုုက္ ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ငရုုပ္သီးေျခာက္ - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီဥေသး - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀၀ ဂရမ္
ငပိ - နွစ္ဇြန္ စားပြဲတင္ဇြန္း
မန္က်ည္းမွည့္ - ၅၀ ဂရမ္
ဆား - နွစ္ ဇြန္း
သၾကား - ၁၅၀ ဂရမ္
ဆီ - ၅၀၀ဂရမ္
ေရ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုုပ္နည္း
***************
(၁)ဦးစြာင၇ုုပ္သီးေျခာက္ကိုုသန့္စင္ျပီးေရဆူျဖင့္ပြေအာင္စိမ္ထားပါ။
(၂) ၾကက္သြန္နီနွင့္ၾကက္သြန့္ျဖဴကိုုသင္ထားပါ။
(၃)ငရုုပ္သီးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကၾကိတ္စက္တြင္ငရုုပ္သီးၾကက္သြန္နီၾကက္သြန့္ျဖဴငပိတို႔ကိုေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီးေက်ညက္ေအာင္ၾကိတ္ပါ။
(၄)အိုုးတခုုတြင္ဆီထည့္ျပီးၾကိတ္ျပီးသားငရုုပ္သီးကိုဆီျပန္လာသည္ထိခ်က္ပါ။
(၅)ဆီျပန္လာပါကမန္က်ည္းမွည့္ကိုုေရေဖ်ာ္ျပီထည့္ပါ။ဆား၊သၾကားထည့္ပါ။
(၆)အရသာအေပါ့အငံျမည္းျပီးဆီျပန္လာပါကမီးဖိုုမွခ်ကာအေအးခံထားပါ။သန့္ရွင္းေသာဘူးတြင္ထည့္္ျပီးေရခဲေသတၲာတြင္သိမ္းထားကာမိမိခ်က္ျပဳတ္လိုုေသာဟင္းလ်ာမ်ားကိုုျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နိုုင္ပါတယ္။ ထမင္းေၾကာ္၊ေခါက္ဆြဲေၾကာ္နဲ့လည္းတြဲဖက္စားနိုုင္သလိုုနွစ္သက္ရာအသား၊ငါး၊ၾကက္ဥ၊ငံုုးဥ၊ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားျဖင့္ေရာစပ္ခ်က္ျပဳတ္နိူင္ျပီးအရသာမွာခ်ိဳစပ္ေမြးေလးျဖစ္ပါတယ္။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
16 July 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment