သေဘၤာသီးရခိုင္သုပ္ကိုဆိုင္ေတြမွာေတာ့စားဖူးပါတယ္။ကိုယ္တိုင္ေတာ့တခါမွမလုပ္စားဖူးပါဘူး။ခုရခိုင္သူငယ္ခ်င္းတေယာက္အနားမွာ႐ွိေနေတာ့ရခိုင္႐ိုး၇ာအစားအစာေလးေတြကိုေမးျပီးလုပ္စားျဖစ္တယ္။အိမ္လုပ္သန္႔႐ွင္းလပ္ဆပ္တဲ့ငါးပိေတြရခိုင္ျပန္လက္ေဆာင္ရထားတာလည္းအမ်ားႀကီးမို႔အသံုးတည့္ေနတာ ခုလည္းသူကေဘးကေျပာကိုယ္ကသုပ္ေပါ့ ☺
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
သေဘာၤသီး - ေသးေသးတလံုး
ငါးပိ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
င၇ုပ္သီးစိမ္း - ၁၅ေတာင့္
ငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း
မန္က်ည္းမွည့္ - ၃ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - လၻက္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
င၇ုပ္ေကာင္း - လၻက္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)သေဘၤာသီးကိုေ၇ေဆးအခြံသင္ျခစ္ၿပီးေ၇ေဆးေ၇ညစ္ထားပါ။
(၂)ငါးပိအစိမ္း၊င၇ုပ္ေကာင္း၊ င၇ုပ္သီးကိုေ၇ာေထာင္းပါ။
(၃)မန္က်ၫ္းမွည့္ကိုေ၇ေဖ်ာ္ထည့္ပါ။(မန္က်ည္းမွည့္အစား မ၇မ္းသီးကိုငါးပိနဲ႔ေ၇ာေထာင္းၿပီးလည္းသုပ္လို႔၇ပါတယ္)
(၄)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကသေဘၤာသီးထဲသို႔င၇ုပ္သီးငါးပိေထာင္း၊မန္က်ည္းမွည့္၊ငံျပာရည္၊ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေ၇ာနယ္ကာအ၇သာအေပါ့အငံျမည္းကာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment