ဆိုဖီယာငယ္ငယ္က႐ွမ္းျပည္မွာခရမ္းကေဆာ့သီးေတြအေလ့က်ေပါက္တာလာခူးၾကတာေတြ႔ေတာ့ခူးၿပီးဘာလုပ္တာလည္းလို႔ေမးၾကည့္ဖူးတယ္။ကိုယ္ေတြကခူးခူးၿပီးေဆာ့တယ္ေလ
စား၇ေကာင္းမွန္းလည္းမသိဘူး :-) ခုေတာ့အ၇မ္းႀကိဳက္တဲ့ဟင္းတခြက္ေပါ့
ကိုယ္တိုင္လုပ္ပဲပုတ္ေလးနဲ႔တြဲခ်က္ထားပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ခရမ္းကေဆာ့သီး - ၃၀၀ ဂရမ္
ခ၇မ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ပဲပုတ္ -သံုးခ်ပ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
အေ၇ာင္တင္ - တစ္ဇြန္း
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ဆား - လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
င၇ုပ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ဦးစြာခ၇မ္းကေဆာ့သီးကိုေ၇ေဆးသန႔္စင္ၿပီးေ၇ဆူဆူတြင္ငါးမိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးအညႇာေခြၽကာလံုးျခမ္းကြဲေထာင္းထားပါ။ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္၊ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။ပဲပုတ္ကိုေ၇စိမ္သို့မီးကင္ၿပီးေထာင္းထားပါ။
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ ၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ပါ။အေ၇ာင္တင္ထည့္ပါ။
(၃)ၾကက္သြန္အေ၇ာင္၇ပါက ပဲပုတ္ထည့္ျပီးေမြးလာသည္ထိေၾကာ္ပါ။
ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။အ၇သာျဖည့္စြက္ၿပီးအႏွစ္က်သည္ထိခ်က္ပါ။
(၄)အႏွစ္က်ပါကေထာင္းထားေသာခ၇မ္းကေဆာ့သီးထည့္ပါ။ေ၇အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးဆီျပန္လာသည္ထိတည္ေပးပါ။
(၅)ဆီျပန္ပါကအ၇သာအေပါ့အငံျမည္းကာ င၇ုပ္သီးစိမ္းနံနံပင္အုပ္ျပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment