16 July 2015

ခရမ္းကေဆာ့သီးပဲပုတ္ခ်က္

ဆိုဖီယာငယ္ငယ္က႐ွမ္းျပည္မွာခရမ္းကေဆာ့သီးေတြအေလ့က်ေပါက္တာလာခူးၾကတာေတြ႔ေတာ့ခူးၿပီးဘာလုပ္တာလည္းလို႔ေမးၾကည့္ဖူးတယ္။ကိုယ္ေတြကခူးခူးၿပီးေဆာ့တယ္ေလ
စား၇ေကာင္းမွန္းလည္းမသိဘူး :-)  ခုေတာ့အ၇မ္းႀကိဳက္တဲ့ဟင္းတခြက္ေပါ့
ကိုယ္တိုင္လုပ္ပဲပုတ္ေလးနဲ႔တြဲခ်က္ထားပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ခရမ္းကေဆာ့သီး - ၃၀၀ ဂရမ္
ခ၇မ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ပဲပုတ္ -သံုးခ်ပ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
အေ၇ာင္တင္ - တစ္ဇြန္း
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ဆား - လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
င၇ုပ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ဦးစြာခ၇မ္းကေဆာ့သီးကိုေ၇ေဆးသန႔္စင္ၿပီးေ၇ဆူဆူတြင္ငါးမိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးအညႇာေခြၽကာလံုးျခမ္းကြဲေထာင္းထားပါ။ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္၊ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။ပဲပုတ္ကိုေ၇စိမ္သို့မီးကင္ၿပီးေထာင္းထားပါ။
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ ၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ပါ။အေ၇ာင္တင္ထည့္ပါ။
(၃)ၾကက္သြန္အေ၇ာင္၇ပါက ပဲပုတ္ထည့္ျပီးေမြးလာသည္ထိေၾကာ္ပါ။
ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။အ၇သာျဖည့္စြက္ၿပီးအႏွစ္က်သည္ထိခ်က္ပါ။
(၄)အႏွစ္က်ပါကေထာင္းထားေသာခ၇မ္းကေဆာ့သီးထည့္ပါ။ေ၇အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးဆီျပန္လာသည္ထိတည္ေပးပါ။
(၅)ဆီျပန္ပါကအ၇သာအေပါ့အငံျမည္းကာ င၇ုပ္သီးစိမ္းနံနံပင္အုပ္ျပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...