ပဲကပ္ေၾကာ္မုန္႔ႏွစ္စပ္နည္းလည္းတစ္ေယာက္နဲ႔တစ္ေယာက္မတူၾကဘဲအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိႏိုင္ပါတယ္။အိမ္မွာအလြယ္တကူလုပ္စားႏိုင္မဲ့အခ်ိဳးေလးေ၇းေပးထားပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ကုလားပဲ - ၂၀၀ ဂ၇မ္
ဆိုဒါ - လၻက္ဇြန္းတဝက္
မုန္႔ႏွစ္၇ည္
ဆီ - ေၾကာ္၇န္
မုန့္နွစ္အတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
**************
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၁၀၀ ဂရမ္
ေကာ္မႈန္႔ - ၃၅ ဂရမ္
ဆန္မႈန္႔ -၅၀ ဂရမ္
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၂၅ ဂရမ္
ဆိုဒါ - လၻက္၇ည္ဇြန္းတဝက္
Baking Powder - လၻက္၇ည္ဇြန္းေလးပံုတစ္ပံု
နႏြင္းမႈန္ ့ - အနည္းငယ္
ဆား - လၻက္၇ည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ကုလားပဲကိုေ၇ေဆးၿပီးဆိုဒါထည့္ကာတညစိမ္ၿပီးဆယ္ယူေ၇စစ္ထားပါ။
(၂)မုန္႔ႏွစ္တြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုသမေအာင္ေ၇ာစပ္ၿပီးေ၇ျဖင့္ေဖ်ာ္ပါ။ေ၇စစ္ထားေသာကုလားပဲကိုေ၇ာထည့္ပါ။မုန္႔ႏွစ္၇ည္မွာေ၇ထက္အနည္းငယ္ပ်စ္ေသာအေနထားတြင္႐ွိ၇ပါ့မယ္။အိုးထည္းထည့္လိုက္ပါကအလိုလိုျပန႔္သြားႏိုင္၇ပါမယ္။ပ်စ္ေနလ်ွင္ထူပ်စ္ၿပီးမႂကြပ္ဘဲေပ်ာ့ေနတတ္ပါတယ္။
(၃)ဆီအိုးတြင္ဆီပူပါကမုန္႔ႏွစ္ႏွင့္ကုလားပဲမ်ွေအာင္ခပ္ၿပီးဆီပူအိုးတြင္ခပ္ထည့္ပါ။ဆီေပၚျပန္ေပၚလာပါက တဖက္သို႔လွန္ေပးၿပီးအေ၇ာင္၇သည္ထိေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ
(၄)လံုးဝေအးသြားေသာအခါမွသာေလလံုေသာဘူးတြင္ထည့္ၿပီးသိမ္းဆည္းထားကာမုန္႔ဟင္းခါး၊အသုပ္နွစ္သက္၇ာတို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment