Long Bean Pickle
ပါဝင္ပစၥည္း နွင့္ျပဳလုပ္နည္း
**************
ပဲေတာင့္ရွည္ - တစည္း
မုန္လာဥနီ - တဝက္
ဂ်ဴးျမစ္ - လက္တဆုပ္
ဆား - ၁ဇြန္း ( လ႓က္ရည္ဇြန္း)
သၾကား - ၃ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ၁ဇြန္း
နွစ္သက္ရာဗီနီဂါ - ၅ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
ခုသံုးထားတာ Apple Vinegar ျဖစ္ပါတယ္။
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ - ၁ ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ - ၁လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
နွမ္း - ၂ဇြန္း
ငရုပ္သီးမႈန္႔ အစိမ္းမႈန္႔ ၁ဇြန္း
ဆီ - ၃ဇြန္း
(၁)ဦးစြာပထမပဲသီးေတာင့္ကိုေရေဆးသန႔္စင္ၿပီးလက္တဆစ္ခန္႔ ျဖတ္ထားပါ။အစိမ္းနွစ္သက္ပါကအစိမ္းတိုင္း ျပဳလုပ္ပါ။ အစိမ္းမနွစ္သက္ပါကေရဆူဆူတြင္၁မိနစ္ခန္႔႔ေဖ်ာၿပီးေရခဲေရစိမ္ေပးပါ။ (၂)ၿပီးလ်ွင္ေရစစ္ၿပီးမုန္လာဥနီ၊ဂ်ဴးျမစ္၊ဗီနီဂါ၊ဆား၊သၾကား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔တို႔ထည့္ၿပီးနာနာနွယ္ေပးၿပီးနာရီဝက္ခန္႔နွပ္ထားေပးပါ။ (၃)နွပ္ထားစဥ္မၾကာမၾကာအထက္ေအာက္ေမြေပးပါ။ (၄)အိုးတခုတြင္ဆီအပူေပးၿပီးပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကိုဆီသပ္ပါ။ငရုပ္သီးမႈန္႔ထည့္ပါ။အေရာင္ရလ်ွင္ မီးဖိုမွခ်ကာအေအးခံထားပါ။
(၅)နွပ္ထားေသာပဲသီးေတာင့္အတြင္းသို႔အရသာဝင္ပါကအရည္မ်ားကိုစစ္ထုတ္ၿပီးခ်က္ထားေသာဆီခ်က္ ၊နွမ္းေလွာ္တို႔ထည့္ၿပီးသမ ေအာင္ေမြကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။ ျပဳလုပ္ၿပီးေရခဲေသတၲာတြင္တရက္ထားကာသံုးေဆာင္ပါကပိုမိုေကာင္းမြန္တဲ့ပဲသီးေတာင့္သနပ္ကိုရရိွမွာျဖစ္ပါတယ္ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment