Tuna & Potato Cutlets
အာလူးကတ္တလိတ္ကိုတူနားငါးထည့္ၿပီးျပဳလုပ္ထားတာပါ။စားေနက်ပံုစံနဲ႔မတူအရသာတမိ်ဳးထူးတဲ့တူနာအာလူးကတ္တ လိတ္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
တူနားငါး - ဘူးေသးတဘူး
အာလူး - ၃၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - ေသးေသး တလံုး
ဂ်င္း - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဆား - ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အျဖဴ - အနည္းငယ္
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ /ေကာ္မႈန္႔ - ၃ဇြန္း
ေပါင္မႈန္႔ေျခာက္ သို႔ ဂ်ံဳမႈန္႔ - တစ္ပန္းကန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)ဦးစြာအာလူးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးႏူးေအာင္ျပဳတ္ပါ။အာလူးႏူးပါကအခြံသင္ကာေထာင္းထားသို႔မဟုတ္ႀကိတ္ထားပါ။ပန္းကန္ႀကီးႀကီးတခုတြင္ထည့္ပါ။
(၂)ၾကက္သြန္ကိုေသးေသးစိတ္ထည့္ပါ။ဂ်င္းေထာင္းထည့္ပါ။တူနားငါးကိုေရစစ္ၿပီးလက္ျဖင့္ဖိေခ်ၿပီးထည့္ပါ။
(၃)ဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔၊ေကာ္မႈန္႔၊ငရုပ္ေကာင္းထည့္ၿပီးသမေ အာင္ေမြကာေရခဲေသတၲာတြင္မိနစ္၃၀ခန္႔ထည့္ထားပါ။
(၄)ပန္းကန္တခုတြင္ေပါင္မႈန္႔ေျခာက္သို႔မဟုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔႔ထည့့္ ထားပါ။
(၅)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဆီအိုးကိုပူေအာင္တည္ထားပါ။တူနားအာလူးကိုလိုသလိုအ႐ြယ္အလံုးလံုးၿပီးလက္ျဖင့္ျပန္ဖိေပးကာေပါင္မႈန္႔ေျခာက္သို႔မဟုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔ကပ္ၿပီးဆီပူတြင္ထည့္ေၾကာ္ပါ။ေ႐ႊဝါေရာင္ရပါကဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးပူပူေႏြးေႏြး တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment