2 July 2015

မႏၲေလးပဲေၾကာ္

အျပင္ကႂကြပ္ၿပီးအတြင္းကႏူးညံ့ေနတဲ့မႏၲေလးပဲေၾကာ္ကိုငယ္ငယ္ကတည္းကအရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္။လမ္း၈၀ ၃၅x၃၆ ၾကားမွာေ ရာင္းတဲ့အေၾကာ္ဆိုင္မွာညေန၃နာရီဆိုသြားေစာင့္ၿပီးဝယ္တယ္ငယ္ငယ္ကစားခဲ့ဖူးတဲ့အေၾကာ္ပူပူမန္က်ည္းရည္ကိုေဂၚဖီငရုပ္သီးအခ်ဥ္နဲ႔တြဲဖက္စားရတဲ့အရသာေလာက္ေကာင္းတဲ့အေၾကာ္အခုခ်ိန္ထိျပန္ရွာမေတြ႕နိုင္ေတာ့တာအေၾကာ္ဘဲေကာင္းလ့ိုလားငယ္ဘဝကိုဘဲအမွတ္ရေနလို႔လားေတာ့မသ္ိဘူးေနာ္ :)အလြမ္းေျပလုပ္စားျဖစ္တဲ့မႏၲေလးပဲေၾကာ္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၁၅၀ ဂရမ္
Red Bean - ဘူးေသးတဘူး
( အေရစစ္ၿပီး ၁၅၀ မွ ၂၀၀ ဂရမ္)
ဆန္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဂ်င္းေထာင္း - နွစ္ဇြန္း
ဆား - လၻက္ဇြန္းတဝက္
ေဆာ္ဒါ - လၻက္ဇြန္း တဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔  - တစ္ဇြန္း
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)ပဲကိုေတာ့အလြယ္ရနိုင္တဲ့readymadeဘူးကိုဘဲသံုးထားပါတယ္ပဲလြန္းကိုျပဳတ္ၿပီးလည္းသံုးနိုင္ပါတယ္ဘူးထဲမွေရကိုသြန္ပစ္ၿပီးပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ကာေခ်ေပးပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ေကာက္ညင္းမႈန္႔၊ဆန္မႈန္႔၊ဆား၊ေဆာ္ဒါ၊ဂ်င္းေ ထာင္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္နွယ္ပါ။လံုးလို႔ရတဲ့အေပ်ာ့ အေနထားထိနွယ္ေပးပါ။
(၃)ၿပီးလ်ွင္အ႐ြယ္တူအလံုးေလးမ်ားလံုးၿပီးလက္ဝါးေပၚတြင္သာသာဖိျပားေပးၿပီးဆီပူတြင္ႂကြပ္ၿပီးအေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ကာဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးမန္က်ည္းအခ်ဥ္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...