3 July 2015

ထမင္းေၾကာ္

 Fried Rice
ဟိုးအရင္ကေတာ့ဆိုင္မွာထမင္းေၾကာ္တစ္ပြဲလို႔မွာလိုက္လို႔ရေပမဲ့ခုေနာက္ပိုင္းေတာ့ထမင္းေၾကာ္အမ်ိဳးအစားအမ်ားႀကီးျဖစ္လာလို႔ဘာထမင္းေၾကာ္ယူမွာလည္းလို႔ျပန္ေမးခံရမွာအမွန္ဘဲေနာ္အမ်ိဳးအစားအမ်ားႀကီးျဖစ္လာတာနဲ႔အမ်ွဒီထမင္းေၾကာ္ေလးကေတာ့ရိုးရိုးထမင္းေၾကာ္ဆိုတဲ့နာမည္ေလးရသြားတဲ့တရုပ္ထမင္းေၾကာ္ေလးပါဘယ္ေတာ့စားစားမရိုးတဲ့ရိုးရိုးထမင္းေၾကာ္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ထမင္းျဖဴ- တစ္ပြဲ
ၾကက္သား /ပုဇြန္
ၾကက္ဥ /ငံုးဥ
သီးနွံစံု (Ready Made ) - ၁၀၀ ဂရမ္
(ေဂၚဖီ၊မုန္ညင္းျဖဴ၊ဘိုစား၊မုန္လာဥနီ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း
ပဲငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ငရုဆီ - တစ္ဇြန္း
အေနာက္ရည္ - အနည္းငယ္
ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ သၾကား - လၻက္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
ဆီ - ၃ဇြန္း
ေရွာက္ေကာ/ တရုပ္မဆလာ ထည့္လိုကထည့္နိုင္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)ဦးစြာထမင္းျဖဴကိုအေအးခံထားပါ။(ထမင္းေၾကာ္အတြက္ထမင္းၾကမ္းမွာအေကာင္းဆံုးျဖစ္ပါတယ္)
(၂)ၾကက္သားသို႔မဟုတ္ႏွစ္သက္ရာအသားပုဇြန္တို႔ကိုလိုသလိုလွီးျဖတ္သန္႔စင္ထားပါ။
(၃)သီးနွံတို႔ကိုေသးေသးအ႐ြယ္တူလွီးျဖတ္ထားပါ။Ready made Mix vegetable ကိုလည္းသံုးနိုင္ပါတယ္။ၾကက္သြန္ျဖဴကိုရိုက္ၿပီးခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစိတ္ထားပါ။
(၄)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးကိုအပူေပးပါ။
(၅)အိုးပူပါကဆီထည့္ၿပီးၾကက္ဥေဖာက္ၿပီးထည့္ေၾကာ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ဆယ္ယူေဘးဖယ္ထားပါ။
(၆)လက္က်န္ဆီတြင္ၾကက္သားသို႔မဟုတ္ပုဇြန္ထည့္ေၾကာ္ပါ။ပုဇြန္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါကေၾကာ္ၿပီးေဘးဖယ္ထားပါ။မေၾကေစရန္။
(၇)အသားအေရာင္ေျပာင္းၿပီးက်က္ပါကသီးနွံထည့္ေၾကာ္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။ထမင္းျဖဴထည့္ပါ။ပဲငံျပာရည္၊ခရုဆီ၊ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကား၊အေနာက္ရည္၊ငရုပ္ေကာင္း၊တို႔ကိုထည့္ၿပီးမီးျပင္းျဖင့္သမေအာင္ခပ္ျမန္ျမန္ေမြၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းပါ။ပုဇြန္ၾကက္ဥေၾကာ္တို႔ကိုအေပၚမွတင္ေပးၿပီးနွစ္သက္ရာၾကက္သြန္ခ်ဥ္၊ေဂၚဖီခ်ဥ္တို႔ျဖင့့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
(နွစ္သက္ကတရုပ္မဆလာအနည္းငယ္ျဖဴးနိုင္ပါတယ္။)

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...