3 July 2015

ရွမ္းတိုဖူးသုပ္


 Tofu Salad Shan Style
တိုဖူးက်ိဳနည္းကကုလားပဲကိုေရစိမ္ႀကိတ္ၿပီးစစ္ၿပီးေရမ်ားမ်ားနဲ႔ေရစိမ္အနယ္ထိုင္ၿပီးလုပ္တာရွိတယ္။ပဲမႈန္႔ကိုေရေဖ်ာ္ၿပီးတန္းက်ိဳတာရွိတယ္။ပဲမႈန္႔ကိုဘဲေရေဖ်ာ္ စစ္ၿပီးေရမ်ားမ်ား နဲ႔အနယ္ထိုင္ၿပီး လုပ္တာရွိတယ္။လုပ္နည္းမတူတဲ့အေပၚမွာတိုဖူးအသား မတူဘဲေရစိမ္အန ယ္ထိုင္လုပ္တဲ့တိုဖူးက ဂ်ယ္လီေလးလို ၾကည္ၿပီးတုန္တုန္ေ လးေနပါတယ္။ရွမ္းသုပ္သုပ္စားဖို႔အဆင္ေျပၿပီးအညာသု ပ္လိုသုပ္မယ္၊ေၾကာ္စားမယ္ဆိုရင္အမႈန္႔ေရေဖ်ာ္ၿပီးတန္း က်ိဳတာအဆင္ေျပပါတယ္။အခုလုပ္ထားတာကရွမ္းသုပ္ပံုစံမို႔ေၾကာ္စားရင္အဆင္မေျပနိုင္ပါဘူး။
ရွမ္းတိုဖူက်ိဳရန္
***********
(၁)ပဲမႈန္႔အစိမ္းတထုပ္၂၀၀ဂရမ္ ကို ေရထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ပါ။ ၿပီးလ်ွင္အဝတ္ပါးျဖင့္စစ္ၿပီးေရရွစ္လီတာေလာက္ထည့္ၿပီး ေအးတဲ့ေနရာမွာ အနည္ထိုင္ထားပါ။ပူေႏြးေသာေနရာထား မိလ်ွင္ပဲခ်ဥ္သြားတတ္ပါတယ္။မနက္က်ိဳမယ္ဆိုညကတည္း ကစိမ္ထားပါ။
(၂)အနယ္ထိုင္သြားပါကအေပၚယံမွအရည္ၾကည္မ်ားကိုသြန္ထုတ္ၿပီးေအာက္ဆံုးမွ ပဲအနွစ္မ်ားကိုသာခ်န္ထားပါ ။
တိုဖူးက်ိဳနည္း
**********
(၁)ေရ ၈၀၀ml ကိုထန္းလ်က္၂ လံုးဆားလၻက္ဇြန္းတစ္ဇြန္း နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးမီးဖိုတြင္တည္ပါ။
(၂)ဆူပြက္လာပါကပဲနွစ္ရည္ကိုတဖက္မွထည့့္ၿပီးတဖက္ကအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ မီးကိုအေနေတာ္ျဖင့္ေမြေပးပါ။ တေျဖးေျဖးပ်စ္လာသည္ထိေမြပါပ်စ္လာၿပီးႂကြက္ၿမီးတန္းအေနထားရပါကပဲစိမ္းနွ႔ံေပ်ာက္မေပ်ာက္ျမည္းၾကည့္ကာအေအးခံမည့္ဘမ္းထည္းသို႔သြန္ခ်ၿပီးအေအးခံကာလိုသလို လွီးၿပီးသုပ္စားနိုင္ပါၿပီ။
ရွမ္းတိုဖူးသုပ္နည္း
*************
တိုဖူးကိုမိမိနွစ္သက္သလိုလွီးထားပါ ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
နွမ္းဆီခ်က္
 ေျမပဲေထာင္း
 ငရုပ္ဆီခ်က္
 ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္း အရည္ ေဖ်ာ္
 ၾကာညိဳ႕ အခ်ိဳ( Sweet Soya Sauce)
 ပဲငံျပာရည္ (Light Soya Sauce )
နံနံပင္ တို႔ကို႔ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ
အခ်ဥ္နွစ္သက္ပါက မုန္ညင္းခ်ဥ္ရည္ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။
တိုဖူးတဝက္မုန္႔တီဖတ္တဝက္ထည့္ၿပီးေရာသုပ္စားနိုင္ပါတယ္။ဧည့္သည္အတြက္အလွမပ်က္ ပြဲႀကီးႀကီးျပင္လို ပါကပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို နံနံပင္မွအပပန္းကန္တလံုးတြ င္ေဖ်ာ္ၿပီးလွီးထားေသာတိုဖူးေပၚတြင္ဆမ္းၿပီးနံနံပင္ျဖင့္အလွဆင္ကာတည္ခင္းနိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...