3 July 2015

ပိႏၷဲသီးသုပ္

႐ွမ္းျပည္မွာေတာ့ဟင္းအျဖစ္လည္းစားၾကသလို၊သားေရစာအျဖစ္လည္းညေနပိုင္းအသုပ္စံုဆိုင္ေတြမွာတြဲေ၇ာင္းတတ္ၿပီးစားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ့ပိႏၷဲသီးသုပ္ေလးပါ။ၾကက္သားဟင္းနဲ႔မလည္းႏိုင္တဲ့ဟင္းတစ္ခြက္ေပါ့။
သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။ပိႏၷဲသီးႏုႏုကိုအခြံသင္ၿပီးေ၇ဆူဆူတြင္ႏူးေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။အခ်ိဳ႕ေဒသမ်ားတြင္ျပဳတ္ၿပီးသားမ်ားအဆင္သင့္၇႐ွိႏိုင္ပါတယ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ပိႏၷဲသီးျပဳတ္ - တပန္းကန္စာ
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - နွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ - သံုးဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - လိုသေလာက္
ေျမပဲေထာင္း - ၃ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - ၂ဇြန္း
နံနံပင္ -အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
ပိႏၷဲသီးျပဳတ္ကိုအလယ္အူတိုင္ဖယ္ၿပီးေသးေသးေလး စိပ္ထားပါ။သို႔မဟုတ္ ႀကိတ္စက္ျဖင့့္မညက္ တညက္ ႀကိတ္ပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ၿပီးနယ္ပါ။ အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။ အ၇သာမွာစိမ့္စိမ့္ေလးျဖစ္ပါတယ္။
ခ်ဥ္ငံစပ္စားလိုပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ပိုထည့္၍ေသာ္၎၊သံပုရာရည္ျဖင့္ေသာ္၎ခ်ဥ္ငန္စပ္သုပ္စားနိုင္ပါတယ္ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...