Seafood Salad with Avogado
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပုဇြန္ - ဆယ္ေကာင္
ျပည္ႀကီးငါး -နွစ္ေကာင္
ငါးအသား - ၁/၂ခြက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
ေထာပတ္သီး - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္- တစ္လံုး
ၾကက္သြန္မိတ္ - နွစ္ပင္
တရုပ္နံနံ - နွစ္ပင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ေျမာင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
သံပုရာရည္ - နွစ္ဇြန္း
ခ်ိီလီေဆာ့ - နွစ္ဇြန္း
သၾကား - တဇြန္း (လ႓က္ဇြန္း)
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တဇြန္း (လ႓က္ဇြန္း)
(၁)ပုဇြန္ကိုအခြံခြာေက်ာခြဲသန္႔စင္ထားပါ။ (၂)ျပည္ႀကီးငါးကိုလည္းေရေဆးသန္႔စင္ကာလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။ (၃)ငါးအသားထြင္ၿပီးလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၄)အိုးတခုတြင္ေရဆူတည္ထားၿပီးပြက္ပြက္ဆူပါကသံပုရာသီးတစိတ္ညစ္ထည့္ၿပီးပုဇြန္၊ျပည္ႀကီးငါးနွင့္ငါးအသားတို႔ကိုခ်ၿပီးတမိနစ္ခန္႔ေရေႏြးေဖ်ာကာဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။ (၅)က်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမွၾကက္သြန္မိတ္၊တရုပ္နံနံကိုလက္တ ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။ျကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနွင့္ငရုပ္သီးကိုေသးေသးစိပ္ထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေျမာင္းခပ္ထူထူလီွးထားပါ။ေထာပတ္သီးကိုအခံြခြားၿပီးခပ္ႀကီးႀကီးတံုးကာသံပုရာအနည္းငယ္ဆမ္းထားပါ။(အေရာင္မေျပာင္းေစရန္)
(၆)အားလံုးျပင္ဆင္လွီးျဖတ္ၿပီးပါကဇလံုတခုတြင္ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုး(ေထာပတ္သီးမွအပ)ထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊သၾကား၊သံပုရာရည္၊ဟင္းခပ္မႈန္႔၊ခ်ီလီေဆာ့တို႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ။
(၇)အရသာျမည္းကာခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္အရသာရပါကေထာပတ္သီးထည့္ၿပီးသာသာေလးေမြကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္။။seafoodကိုမိမိနွစ္သက္ရာထည့္နိုင္ပါတယ္။ေထာပတ္သီးအစားသခြားသီးျဖင့္လည္းသုပ္နိုင္ပါတယ္။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment