1 July 2015

ၾကက္သားစိမ္းစားဥေၾကာ္

 ရွမ္းအစားအစာတခုျဖစ္တဲ့စိမ္းစားဥနဲ႔ၾကက္သားစင္းေကာေၾကာ္ခ်က္ေလးပါ။ငယ္စဥ္အခါကအဖြားခ်က္ေက်ြးတာေလးကိုအမွတ္ရလို႔ျပန္ေၾကာ္စားျဖစ္တာေလးပါ။အသစ္ဆန္းမဟုတ္ေပမဲ့မ်ားေသာအားျဖင့္သားေရစာအျဖစ္သာစားၾကတာမို႔မသိေသးတဲ့အိမ္ရွင္မတို႔အတြက္ဟင္းတခြက္တိုးေစမယ္လို႔ထင္ပါတယ္။ခ်ိဳခ်ိဳစိမ့္စိမ့္အရသာသစ္ေလးကိုစမ္းခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
စိမ္းစားဥႀကီးႀကီး - ၁လံုး
ၾကက္သြန္နီ- ၁လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁လံုး
ဂ်င္း - အနည္းငယ္
ၾကက္သားစင္းေကာ-(နွစ္သက္ရာအသား)
ၾကက္သြန္မိတ္/နံနံမိတ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
****************
(၁)ဦးစြာ ၾကက္သားစင္းေကာကို ဆား ၊ဟင္းခတ္မႈန္႔ ၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ျဖင့္နွယ္ၿပီးနွပ္ထားပါ။ သက္သက္လြတ္လည္းေၾကာ္ခ်က္နိုင္ပါတယ္။
(၂)စိမ္းစားဥကိုေရေဆးအခြံသင္ၿပီး မထူမပါးစိတ္ထားပါ။ (၃)ၾကက္သြန္နီ ေသးေသးစိတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသး စိတ္၊ ၾကက္သြန္မိတ္ ၊နံနံမိတ္တို႔ကို လွီးျဖတ္ထားပါ ။
(၄)အိုးတခုကို အပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ထည့္ကာၾကက္သြ န္ဆီသပ္ပါ။အေရာင္ရလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနွင့္ၾကက္သားနွ ပ္ထားသည္တို႔ကိုေရာထည့္ၿပီးေမြပါ ။ (၅)ၾကက္သားက်က္ပါကစိမ္းစားဥကိုထည့္ၿပီးေမြပါ ။ေရအ နည္းငယ္ထည့္ၿပီးအရသာျမည္းကာလိုအပ္ပါကအရသာ ထပ္မံျဖည့္စြက္ၿပီးၾကက္သြန္မိတ္နံနံမိတ္အုပ္ကာသံုးေဆာ င္ႏုိင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...