ျဖစ္ဘဲလုပ္စားစားစားရတာအဆင္ေျပလွတဲ့အနံ႔အရသာနဲ႔ျပည့္စံုေသာ အသားကင္သုပ္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။ခုလုပ္ထားတာအမဲသားကင္သုပ္ပါ။အမဲသားအစားၾကက္သားျဖင့္ေျပာင္းၿပီးသုပ္နိုင္ပါတယ္။သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
အမဲသားမိုးခိုသား - ၂၀၀ ဂရမ္ ( နွစ္သက္ရာအသား )
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၃ပင္
ပူစီနံ - လက္တဆုပ္
ရွမ္းနံနံ - ၃ပင္
ေရွာက္ခါး႐ြက္ - တစ္႐ြက္
ငရုပ္သီး အေလွာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ငံျပာရည္ - တစ္ ဇြန္း
သံပုရာရည္ - တစ္ဇြန္း
ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
အခ်ိဳမႈန္႔ သို႔ ဟင္းခပ္မႈန္႔ - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔ ေရ - ဟင္းဇြန္းတဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁)ဦးစြာအသားကိုပါးပါးလွီးၿပီးဇကာျဖင့္ညႇပ္ကာမီးေသြးမီးဖိုတြင္အေရာငရေအာင္ကင္ေပးပါ။ေျခာက္ေအာင္မကင္ရပါ။ဒယ္အိုးျဖင့္ကင္လည္းရပါတယ္။ေျခာက္သြားလ်ွင္အသားမာၿပီးအခ်ိဳအရသာလည္းေပါ့သြားတတ္ပါတယ္။
(၂)ကင္ၿပီးသားအသားကိုအေျမာင္းေလးမ်ားလွီးျဖတ္ၿပီးလက္ကိုင္အိုုးတခုတြင္ထည့္ပါ။
(၃)ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္၊ၾကက္သြန္မိတ္၊ပူစီနံ၊ရွမ္းနံနံ၊ေရွာက္႐ြက္တို႔ကိုေသးေသး စိတ္ၿပီးအိုးထည္းသို႔ေရာထည့္ပါ။
(၄)အရသာျဖည့္စြက္ၿပီးဆန္ေလွာ္မႈန္႔၊ငရုပ္သီးမႈန္႔၊ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာမီးဖိုေပၚတြင္အပူေပးၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၅)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးပူပူေႏြးေႏြးခ်ဥ္ငံစပ္အသားကင္သုတ္ေလးကိုပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးပူစီနံအနည္းငယ္ျဖင့္အလွဆင္ကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္။ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔မွာဆန္ကိုစပါးလင္ေရွာက္႐ြက္ေသးေသးစိတ္ျဖင့္အေရာင္ရေအာင္ေရာေလွာ္ၿပီးခပ္ၾကမ္းၾကမ္းအေနထားႀကိတ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment