ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပဲပိုးတီ - ၂၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သားသို႔ နွစ္သက္ရာအသား - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - တလံုး
ဂ်င္းေသးေသးစိတ္ - တဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တလံုး
ရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္ - ၂၀၀ ဂရမ္
နံနံပင္ - ၃ပင္
ငရုပ္သီး -၂ေတာင့္
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
ေရွာက္ေကာမႈန္႔ - လ႓က္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ဦးစြာၾကက္သားသို႔နွစ္သက္ရာအသားကိုပါးပါးစိတ္ၿပီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ျဖင့္နွယ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားပါ။ငရုပ္သီးထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီအေျမာင္းစိတ္ထားပါ။နံနံပင္ကိုလက္နွစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။ပဲပိုးတီကိုေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ေၾကာ္ပါ။
(၄)ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာပါကအသားထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၅)အသားအေရာင္ေျပာင္းပါကပဲပိုးတီထည့္ေၾကာ္ပါ။ပဲပိုးတီက်က္မွသာလ်ွင္မုန္ညင္းခ်ဥ္၊ငရုပ္သီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ထည့္ေၾကာ္ပါ။ေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီးအရသာျဖည့္စြက္ပါ။
(၆)အေပါ့အငံျမည္းကာနံနံပင္အုပ္ၿပီးတခ်က္နွစ္ခ်က္ေမြကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
14 July 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment