Steamed Fish With Chilli and Lemon
ယိုးဒယားအစားအစာထဲကနာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ခ်ဥ္ငံစပ္ငါးသံပုရာေပါင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ပါဝင္ပစၥည္းအနည္း ငယ္နဲ႔ျပဳ လုပ္ရလြယ္ကူၿပီးခံတြင္းေတြ႔ေစမဲ့ငါးသံပုရာေပါင္းနည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ငါး- တစ္ေကာင္ (နွစ္သက္ရာငါးအသား )
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးေျမာင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း - ငါးေတာင့္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
နံနံပင္အရိုး - တစ္ဇြန္း( ႏုတ္ႏုတ္စင္း)စားပြဲတင္ဇြန္း
နံံနံပင္ - အလွဆင္ရန္
သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း အလွဆင္၇န္
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ဦးစြာေပါင္းအိုးတြင္ေ၇ထည့္ၿပီးအသင့္တည္ထားပါ။
လပ္ဆပ္ေသာငါးတစ္ေကာင္ကိုဓားျဖင့္မြန္း၍ျဖစ္ေစ၊အ သားလႊာ၍ျဖစ္ေစအသင့္ျပဳလုပ္ျပီးေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္ျဖဴ၃ေျမာင္းကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးတစ္ေျမာင္းကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။
(၃)ငရုပ္သီးစိမ္းနွင့္နံနံပင္အရိုးကိုႏုတ္ႏုတ္စိတ္ထားပါ။
(၄)ပန္းကန္လံုးတခုတြင္ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီး၊နံနံရိုးစင္းထားသည္တို ႔ကိုထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊သံပုရာရည္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔သၾကားတို႔ကိုထည့္၍ေမြေပးပါအရသာလိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ပါ။
(၅)ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာရပါကေဆာ့စ္တဝက္ကိုခ်န္ထားျပီးတဝက္ျဖင့္ေရေဆးသန္႔စင္ထားေသာငါးကိုေပါင္းမည့္ပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
(၆)အသင့္တည္ထားေသာေရဆူေပါင္းအိုးတြင္ဇကာခံၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔ေပါင္းၿပီးထုတ္ယူပါ။
(၇)ထြက္လာေသာငါးမွအရည္အခ်ိဳ႕တဝက္ကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးလက္က်န္ေဖ်ာ္ထားေသာေဆာ့စ္ဆမ္းေပးကာသံပုရာသီးနံနံပင္ျဖင့္အလွဆင္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment