Stir Fried Chicken with Baby Corn
လြယ္ကူျမန္ဆန္ၿပီးအရသာရသာရွိတဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့ခုေၾကာ္ခုစားတဲ့အေၾကာ္ဟင္းေတြပိုနွစ္သ က္ပါတယ္။အခ်ိန္ကုန္သက္သာၿပီးထမင္းလည္းၿမိန္ပါတ ယ္။အလုပ္ကျပန္လာမွခ်က္ရျပဳတ္ရတဲ့အိမ္ရွင္မမ်ားနွစ္သ က္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ၾကက္သား - ၁၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ - နွစ္လံူး
ေျပာင္ဖူး - တစ္ထုပ္
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
ငရုပ္သီးေျခာက္ - ၄ေတာင့္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္းစားပြဲဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - အနည္းငယ္ (ထည့္လိုကထည့္္နိုင္)
ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကား - တစ္ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ေရ / ေရ - အနည္းငယ္
ဆီ - ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
****************
(၁) ၾကက္သားကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ကိုအေျမာင္းႀကီးစိတ္ၿပီးေခ်ြထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္လက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။ေျပာင္းဖူးကိုခပ္ထူထူေစာငး္ေစာင္းလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီထည့္ပါ။
(၃)ဆီပူပါကငရုပ္သီးေျခာက္ကိုေၾကာ္ၿပီးက်ြမ္းပါကဆယ္ယူေဘးဖယ္ထားပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ၾကက္သား၊ၾကက္သြန္၊ေျပာင္းဖူးတို႔ကိုတၿပိဳင္တ ည္းမီးျပင္းျဖင့္ခ်ေၾကာ္ပါ။
(၅)ၾကက္သားအေရာင္ေျပာင္းပါကအရသာငံျပာရည္၊ခရုဆီ၊ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေ မြေပးပါ။ၾကက္ျပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္ပါ။အေရာင္လိုခ်င္ပါကအေနာက္ရည္အနည္းငယ္ထည့္နိုင္ပါတယ္။
(၆)ၾကက္သားက်က္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးၾကက္သြန္မိတ္ငရုပ္သီးေျခာက္ေၾကာ္ထည့္ေမြေပးၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment