23 July 2015

ငါးရံ႕ေၾကာ္ဟင္း

Fried Snakehead Fish Curry 
ယိုးဒယားဟင္းတခြက္ျဖစ္တဲ့ငါးရံ႕ေၾကာ္ဟင္းကိုစားေနမဟုတ္တဲ့ပံုစံအေျပာင္းအလဲအျဖစ္လြယ္လြယ္ကူကူေၾကာ္ခ်က္နိုင္ပါတယ္အခ်ိန္လုၿပီးခ်က္ျပဳတ္ရတဲ့အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္အဆင္ေျပေစမဲ့ဟင္းတခြက္လည္းျဖစ္ပါတယ္။ေစ်းကဝယ္ၿပီးအသားထြင္သိမ္းထားမယ္္ဆိုရင္စားခါနီးမွာျမန္ျမ န္ဆန္ဆန္ေၾကာ္ခ်က္နိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ငါးရံ႕အသား - ၁၅၀ ဂရမ္
ဂ်ံဳမႈန္႔ - တစ္ပန္းကန္
ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး
ငရုပ္သီးစိမ္း - ၃ ေတာင့္
တရုပ္နံနံ - ၂ပင္
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ သၾကား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔ ေရ - အနည္းငယ္
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)ငါးရံ႕ကိုအသားထြင္ထားပါ။လိုသလိုခပ္ေစာင္းေစာင္းပါးပါးလွီးၿပီးဂ်ံဳမႈန္႔ျဖင့္ကပ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီကိုခပ္ႀကီးႀကီးအေျမာင္းလွီးထားပါ။ငရုပ္သီးထပ္ျခမ္းျခမ္္းၿပီးၾကက္သြန္မိတ္တရုပ္နံနံက္ိုလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီမ်ားမ်ားထည့္ၿ ပီးအပူေပးပါ။ဆီပူပါကဂ်ံဳလူးထားေသာငါးရံ႕ကိုခ်ေၾကာ္ၿပီးေ႐ႊေရာင္ရပါကဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၄)ဒယ္အိုးထဲမွဆီကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးလက္က်န္ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ၾကက္သြန္ စိတ္ထားသည္ကိုခ်ေၾကာ္ပါ။
(၅)ၾကက္သြန္နီအေရာင္ေျပာင္းပါကဆီစစ္ထားေသာငါးရံ႕ေၾကာ္ထည့္ပါ။အရသာမ်ားဖည့္စြက္ၿပီးေၾကာ္ပါ။ၾကက္ျပဳတ္ေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။
(၆)အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာငရုပ္သီးၾကက္သြန္မိတ္တရုပ္နံနံထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္နို္င္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...