6 July 2015

ယိုးဒယားငါးပိေထာင္း

ပါဝင္ပစၥည္း
******
အရိုးမပါေသာငါး - တစ္ဆယ္သား
ပုဇြန္ေျခာက္ - ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ၾကက္သြန္နီ ဥေသး - ၁လံုး
ငရုပ္သီးစိမ္း - ၁၀ေတာင့္
ပုဇြန္ငါးပိ - ၂ဇြန္း
ထန္းလ်က္ - ၂လံုး
ငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း
သံပုရာသီး - ၂ လံုး
ျပင္္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁) ငါးအသားကိုျပဳတ္ထားပါ။ ပုဇြန္ေျခာက္ေရစိမ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ငရုပ္သီးတို႔ကိုငရုပ္ဆံုတြင္ထည့္ေထာင္းပါ။
(၃)ေၾကညက္ပါကပုဇြန္ေျခာက္နွင့္ထန္းလ်က္ထည့္ေထာင္းပါ။
ထန္းလ်က္ရည္သံုးလိုပါကေနာက္ဆံုးမွထည့္ပါ။
(၄)ျပဳတ္ၿပီးသားငါးကိုထည့္ေထာင္းပါ။
(၅)ငါးပိထည့္ပါ။အစိမ္းထည့္ပါတယ္။မီးကင္လိုပါကကင္ပါ။
(၆)အားလံုးေၾကညက္ပါကငံျပာရည္နွင့္သံပုရာရည္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာနစ္သက္ရာသီးနွံအတို႔ အျမဳတ္မ်ားျဖင့္တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...