6 July 2015

ပုဇြန္မေရာနစ္

Prawn Mayonaise / Prawn Cocktail
ပုဇြန္မေရာနစ္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္ၾကေပမဲ့အေျခခံအားျဖင့္ေတာ့တူညီက်ပါတယ္။ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူလွလွပပတည္ခ င္းေပးနိုင္ၿပီး ကေလးလူႀကီးနွစ္သက္ၾကမဲ့ပုဇြန္မေရာနစ္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ပုဇြန္ - ၁၅ ေကာင္ 
မေရာနစ္ - ၃ ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - တစ္ဇြန္း 
သံပုရာသီး - တစ္စ္ိတ္
သၾကား - အနည္းငယ္ 
ဆား ငရုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္ဇြန္း ေသးေသးစိတ္
Tabasco sauce - ဇြန္းတဝက္
နံနံပင္ - ၃ပင္
ဆလပ္႐ြက္ - ၅၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*************
(၁)ဦးစြာေရေႏြးအိုးတည္ၿပီးေရဆူပါကသံပုရာသီးတစ္စိတ္ညစ္ထည့့္ကာပုဇြန္ကိုထည့္ျပဳတ္ပါ။(၄မိနစ္ခန္႔)ၿပီးလ်ွင္ဆယ္ယူေရခဲေရစိမ္ကာအၿမီးခ်န္ၿပီးအခြံသင္ဖံုးအုပ္ကာေရခဲေသတၲာတြင္ထားပါ။
(၂)ပန္းကန္တခုတြင္မေရာနစ္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္၊ဆား ငရုပ္ေကာင္း၊ၾကက္သြန္ေသးေသးစိတ္၊နံနံပင္ေသးေသး စိတ္၊Tabasco ၊သၾကား၊သံပုရာသီးတို ႔ကိုထည့္ၿပီးသမေ အာင္ေမြ ထားပါ။
(၃)တည္ခင္းမည့္အခ်ိန္မွသာပန္းကန္တြင္ဆလပ္႐ြက္ခင္းၿပီးေရာစပ္ထားေသာေဆာ့စ္နွင့္အေအးခံထားေသာပုဇြန္ကိုသမေအာင္ေမြေပးကာဆလပ္႐ြက္ေပၚတြြင္ထည့္ပါ။အေပၚမွနံနံပင္အနည္းငယ္ျဖင့္အလွဆင္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။အစပ္သံုးေဆာင္လိုပါကငရုပ္သီးေသးေသးစိတ္ၿပီးထည့္နို္င္ပါ တယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...