စားဖူးသမ်ွၾကက္သားဟင္းထဲကအရသာ အရွိဆံုးၾကက္သားဟင္းေလးပါ။ၾကက္ သားဟင္းဆီျပန္ကိုေနရာေဒသအလိုက္ ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္စားၾကတဲ့ထဲ ကမေလးရွားကပံုစံတမ်ိဳးနဲခ်က္ ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။ဒီRendangက BABA NYONYA Traditional ဟင္းျဖစ္ၿပီး စကၤာပူမွာေတာ့နာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္ မ်ားတဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ၾကက္ သားအစားဆိတ္သား၊အမဲသား တို႔ျဖင့္အစားထိုးခ်က္ႏိုင္ ပါတယ္။
ဟင္းခ်က္အနွစ္အတြက္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
*************************
ၾကက္သြန္နီ - ၃၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
ငရုပ္သီးေျခာက္ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ ၂၅ ဂရမ္
ပဒဲေကာ - လက္နွစ္ဆစ္ ၂၅ ဂရမ္
စပါးလင္ - ၂ေခ်ာင္း
ၷနႏြင္းတက္ - လက္တဆစ္ ၁၀ ဂရမ္
ငရုပ္ေကာင္း တစ္ဇြန္း
နံနံေစ့ - ၂ဇြန္း
ေရ - ၃၅၀ ml
ဦးစြာငရုပ္သီးေျခာက္ကိုေရေႏြးျ ဖင့္စိမ္ထားပါ။ၾကက္သြန္နီ၊ဂ်င္း ၊ပဒဲေကာ၊စပါးလင္၊နႏြင္းတက္တို ႔ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါကႀကိတ္စက္တြင္ထည္ ့ၿပီးႀကိတ္ပါ။ေရကိုျဖည္းျဖည္းဆီ ထည့္ႀကိတ္ပါ။ငရုပ္သီးနွင့္ပါဝင္ ပစၥည္းအားလံုးညက္ပါကဘူးတခုတြင္ ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၲာတြင္သိမ္းထား ၿပီးလိုသေလာက္အသံုးျပဳနိုင္ပါ တယ္။ႀကိတ္ထြက္လာေသာငရုပ္သီးအနွ စ္အခ်ိဳးသည္ၾကက္သား ၆ကီလိုစာခ်က္လို႔ရပါတယ္။
Rendang Chicken ခ်က္ရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
****************************
ၾကက္သား သို႔ ဆိတ္သား သို႔ အမဲသား - ၁ကီလို
ငရုပ္သီးအနွစ္ - ၁၅၀ ဂရမ္
စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း ျဖတ္ၿပီးထုထား
ေရွာက္ခါး႐ြက္ - ၂႐ြက္
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တစ္ေခ်ာင္း
ဆီ - ၁၀၀ ဂရမ္
အုန္းသီးေၾကာ္ - ၃၅ ဂရမ္
အုန္းနို႔ခရင္မ္ - ၇၀ ml
ေရ - ၁၅၀ ml
ဆား - တစ္ဇြန္း (၁၀ ဂရမ္)
သၾကား - ၃ဇြန္း (၃၅ ဂရမ္)
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း ( ၇ ဂရမ္ )
မန္က်ည္းမွည့္ - ၂၀ ဂရမ္
(၁)ဦးစြာပထမၾကက္သားကိုအတံုးႀကီ းႀကီးတုံးၿပီးသန္႔စင္ေရစစ္ထားပါ ။ဆားနွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႕ျဖင့္နွယ္ ထားပါ။
(၂)ဒယ္အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးထု ထားေသာစပါးလင္၊သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊ေ ရွာက္႐ြက္ထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။
(၃)ငရုပ္သီးအနွစ္ကိုထည့္ၿပီးငရု ပ္သီးအနွစ္ဆီျပန္လာသည္ထိခ်က္ပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္အသင့္ဆားနွယ္ထားေသာ အသားကိုထည့္ပါ။အသားအေရာင္ေျပာင္ းပါကအုန္းနို႔၊အုန္းသီးေၾကာ္၊ေ ရ၊မန္က်ည္းနွစ္၊သၾကားတို႔ကိုထည္ ့ၿပီးတည္ထားပါ။
(၅)မၾကာခဏအိုးမကပ္ေအာင္ေမြေပးပါ ။ေရခမ္းၿပီးအနွစ္က်ဆီျပန္လာပါ ကတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။ အရသာမွာခ်ိဳခိ်ဳစပ္စပ္စပ္ျဖင့္ေ မြးႀကိဳင္ေနမွာျဖစ္ပါတယ္။
မွတ္ခ်က္။ အုန္းသီးေၾကာ္မွာအုန္းသီးစိမ္း ကိုေထာင္းၿပီးဆီထြက္ေအာင္ေၾကာ္ ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
*************************
ၾကက္သြန္နီ - ၃၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
ငရုပ္သီးေျခာက္ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ ၂၅ ဂရမ္
ပဒဲေကာ - လက္နွစ္ဆစ္ ၂၅ ဂရမ္
စပါးလင္ - ၂ေခ်ာင္း
ၷနႏြင္းတက္ - လက္တဆစ္ ၁၀ ဂရမ္
ငရုပ္ေကာင္း တစ္ဇြန္း
နံနံေစ့ - ၂ဇြန္း
ေရ - ၃၅၀ ml
ဦးစြာငရုပ္သီးေျခာက္ကိုေရေႏြးျ
Rendang Chicken ခ်က္ရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
****************************
ၾကက္သား သို႔ ဆိတ္သား သို႔ အမဲသား - ၁ကီလို
ငရုပ္သီးအနွစ္ - ၁၅၀ ဂရမ္
စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း ျဖတ္ၿပီးထုထား
ေရွာက္ခါး႐ြက္ - ၂႐ြက္
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တစ္ေခ်ာင္း
ဆီ - ၁၀၀ ဂရမ္
အုန္းသီးေၾကာ္ - ၃၅ ဂရမ္
အုန္းနို႔ခရင္မ္ - ၇၀ ml
ေရ - ၁၅၀ ml
ဆား - တစ္ဇြန္း (၁၀ ဂရမ္)
သၾကား - ၃ဇြန္း (၃၅ ဂရမ္)
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း ( ၇ ဂရမ္ )
မန္က်ည္းမွည့္ - ၂၀ ဂရမ္
(၁)ဦးစြာပထမၾကက္သားကိုအတံုးႀကီ
(၂)ဒယ္အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးထု
(၃)ငရုပ္သီးအနွစ္ကိုထည့္ၿပီးငရု
(၄)ၿပီးလ်ွင္အသင့္ဆားနွယ္ထားေသာ
(၅)မၾကာခဏအိုးမကပ္ေအာင္ေမြေပးပါ
မွတ္ခ်က္။ အုန္းသီးေၾကာ္မွာအုန္းသီးစိမ္း
No comments:
Post a Comment