Calamari with Chilli
ကင္းမြန္ကိုစားေနက်ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ေတြလိုပါဝင္ပစၥည္းအမ်ားႀကီးထည့့္စ၇ာမလိုဘဲစားရတာထမင္းၿမိန္ခံတြင္းေတြ႔ေစမဲ့ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ယိုးဒယားဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ကင္းမြန္ - ၅၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ႈင႐ုတ္သီး - ၅ေတာင့္
ငါးငံျပာရည္ -၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ပန္းသီး႐ွာလကာရည္ သို႔ ဆန္႐ွာလကာရည္ - တစ္ဇြန္း
ထန္းလ်က္ရည္သို႔ သၾကား - ၂ဇြန္း
ေကာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ေရ -၂ဇြန္းစားပြဲတင္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္
ဆီ -ေၾကာ္၇န္ ၃ဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ - အလွဆင္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ကင္းမြန္ကိုေ၇ေဆးသန္႔စင္ၿပီးထပ္ျခမ္းခြဲကာ 4cm ပတ္လည္ အတံုးေလးမ်ားလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)ပန္းပံုေဖာ္လိုပါကေလးေထာင့္ျဖတ္ထားေသာကင္းမြန္၏အတြင္းသားကိုေလးေထာင္ကြက္ေလးမ်ားမျပတ္ေအာင္ လွီးျဖတ္ထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္နီအေျမာင္းလွီးထားပါ။င႐ုတ္သီးကိုအေစ့ထုတ္ၿပီး ေသးေသးစိတ္ထားပါ။ေဆာ့စ္အတြက္ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးက္ိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးေရာစပ္ထားပါ။
(၄)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီထည့္ကာၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ဆီသပ္ပါ။ၾကက္သြန္အနည္းငယ္ႏြမ္းပါကင႐ုတ္သီးထည့့္ပါ။ကင္းမြန္ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။ကင္းမြန္ေလးမ်ားလိပ္ၿပီးက်က္ခါနီးတြင္ေဖ်ာ္စပ္ထားေသာေဆာ့စ္ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တြင္ၾကက္သြန္မိတ္အနည္းငယ္ျဖင့္အလွဆင္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
***မီးျပင္းျဖင့္ခဏသာေၾကာ္ပါ။ၾကာလ်ွင္ကင္းမြန္မာသြားတတ္ပါတယ္။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment